Suomen mäkinaiset olivat Falunin perjantaisen MM-kisan jälkeen pettyneitä. Lauantaina edessä on välipäivä, jolloin pysytään poissa mäestä ja sunnuntaina naisilla on edessään sekajoukkuekisa.

23:nneksi sijoittunut Julia Kykkänen oli kisan jälkeen todella pettynyt suoritukseensa.

– Eihän siihen voi olla tyytyväinen. Tuli vähän jyrkän suunnalla niin jäi sitten vasen suksi matkasta, Kykkänen kertasi suoritustaan naisten mäkihypyn tiedotteessa.

Lauantaina mäkinaisilla on välipäivä ja sunnuntaina hypätään sekamäki.

– Täytyy ottaa rennosti ja unohtaa mäkihyppy.

Ensimmäiseen aikuisten MM-kisaan osallistunut Susanna Forsström sijoittui 40:nneksi ja karsiutui toiselta kisakierrokselta,

– Ei nyt vaan onnistu toi hyppääminen. Tosi vaikeata on, ja tavallaan hukassa ajatus hukassa tuosta hommasta. Ei se jännityksestä johdu. Kausi ei todellakaan ole ollut mikään hyvä ja itseluottamus on todella alhaalla se vaikeuttaa tosi paljon tuota tekemistä. Pitää varmaan vähän tehdä kuivaharjoitteita ja mielikuvaharjoitteita, että saisi mahdollisimman hyvin ajatuksen mukaan hyppyihin.

Päävalmentaja Kimmo Kykkänen ei kisan jälkeen peitellyt pettymystään.

– Eihän tuossa hirveän iloinen voi olla, mutta koekierros oli hyvä ja eka kisakierros Julialta hyvä, mutta sitten tuli vähän yliyrittämistä ja se kostautui sitten aika karusti. Ei siinä pitäis malttaa hypätä niin kuin osaa, niin se riittäisi aika pitkälle.

Olosuhteita päävalmentaja piti kaikille tasapuolisena.

– Tuulissa ei ollut mitään, se oli kaikille pieni myötäinen. Toiset sai plussaa vähän enemmän ja toiset vähemmän, mutta ihan tasapuolinen, hyvä kisahan tuo oli. Toi nyt harmittaa, että ois onnistunut kaksi hyppyä onnistunut hyppäämään omalla tasolla, nyt hyvistä hypyistä toinen osui koekierrokselle.