Suomen mäkihyppymaajoukkueella on tänään torstaina Falunissa kahdet mäkiharjoitukset. Lopulliset valinnat eli neljä urheilijaa huomiseen karsintaan julkaistaan iltaharjoitusten jälkeen.

Päävalmentaja Jani Klinga kertoo Mäkihypyn tiedotteessa, miksi joukkue huomiseen karsintakilpailuun nimetään vasta torstai-iltana.

– Meillä on tänään harjoitukset: hypätään aamulla harjoitukset ja illalla harjoitukset ja illan päätteeksi tehdään päätökset siitä, ketkä on ne neljä urheilijaa, jotka osallistuvat karsintakilpailuun ja sitä kautta kilpailuun.

Päävalmentaja Klingalle mäki on tuttu myös omilta hyppyajoilta,

– Mä olen muutaman kerran täällä käynyt ja tuosta pienestä mäestä itsekin hypännyt aikoja aikoja sitten, oisko ollut vuosi 93 tai jotain. Olen ollut täällä valmentajanakin muutaman kerran. Tuo on profiililtaan sellainen suomalaistyyppinen mäki, vähän vanhantapainen, tuota uutta en ihan tiedä, miltä pieni mäki näyttää tässä loistossa.