Keskiviikkoiltana Suomen suurmäen joukkueessa hyppäävät Lauri Asikainen, Janne Ahonen, Jarkko Määttä ja Harri Olli.

Lauri Asikaiselle treenipäivien jälkeen suurmäki tuntuu paremmalta pieneen mäkeen verrattuna.

– Mäkeen on vähän parempi tatsi kuin pieneen. Ei nyt mitään ihmeellisiä esityksiä vielä harjoituksissa, mutta parempaa tatsia kuin pienessä mäessä. Minun mielestä isonmäen kaari on selkeämmän tuntuinen hahmottaa. Isossa mäessä kaarre antaa selkeämmän paineen niin on helpompi rytmittää ponnistusta, Asikainen analysoi Mäkihypyn tiedotteessa.

Iltaa ajatellen Asikaisen tavoitteena on parantaa omia tuloksiaan.

– Läpi mennään karsinnasta ehdottomasti. Otetaan harjoituksen kannalta ja saadaan hyviä treenihyppyjä kisaa varten. Pienestä mäestä lähdetään parantamaan eli toisen kierroksen paikka otetaan plakkariin.

Janne Ahonen oli myös tyytyväinen isonmäen tuntumaan.

– Mäki on ihan hyvän oloinen. Toivotaan, että on kelit kohdillaan, kun tuokin kukkula on aika tuulialtis paikka. Toivotaan, että illalla on hyvät olosuhteet kaikille.

Kysyttäessä tavoitteista Ahonen oli maltillinen.

– Edelleenkään en puhu mistään numeroista niin kuin en pieneenkään mäkeen lähtiessä. Nyt taustat huomioiden sai positiivisen kisan kuitenkin tuohon pieneen mäkeen mitä normaaliin mäkeen. Lähden jatkamaan samaa käyrää ja pitämään käyrän suunnan samana; hyvällä fiiliksellä. Totta kai pitää onnistua sinne oman tämän hetkisen tason yläkanttiin, mutta jos siellä pysytään niin on totta kai mahdollisuus parantaa normaalimäen sijoitustakin.