Miesten lentopallon Mestarien liigan aloittaneesta suomalaiskolmikosta enää passari Mikko Esko on tavoittelemassa lopputurnauspaikkaa. Konstantin Shumovin Treian pelit päättyivät puolalaisen Skra Belchatowin käsittelyssä pudotuspelien avauskierroksella. Eemi Tervaportin Roeselaren tie kävi puolestaan jo lohkovaiheen jälkeen CEV Cupiin.

Mikko Eskon turkkilaisjoukkue Halkbank yllätti kotonaan venäläisjoukkue Belgorodin avauspelissä 3-1, joten sille riitti kaksi erävoittoa jatkopaikkaan Venäjältä.

Supertähtiä vilisseen kamppailun avauserä menikin turkkilaisjoukkueelle helposti 14-25. Tämän jälkeen Gennadi Shipulinin joukkue heräsi ja vei kolme seuraavaa 25-17, 25-16, 25-22. Näin päädyttiin kultaiseen erään jatkopaikan ratkaisemisseksi. Sen Halkbank vei 11-15 ja eteni yllättäen jatkoon.

Esko tuli peliin kolmannessa erässä ja aloitti neljännen. Ulas Kiyak hoiti pääasiallisen passivastuun.

Halkbankin vastustajat kovenevat seuraavalla kierroksella entisestään, jos mahdollista. Nyt Belgorodin riveissä nähtiin mm. Dmitri Muserski, Sergei tetiukhin, György Grozer ja Dragan Travican. Seuraavan vastustajan Kazanin riveissä nähdään puolestaan mm. Matt Anderson, Saeid Marouf, Wilfredo Leon, Maxim Mikhailov ja Alexei Spiridonov.

Maaliskuun alussa pelattavan Halkbank-Kazan otteluparin voittaja etenee Mestarien liigan lopputurnaukseen.

Shumovin italialaisjoukkueen lähtökohdat toiseen osaotteluun olivat jo hankalat, kun Belchatow haki Italiasta 0-3-vierasvoiton. Näin sille riitti kaksi erää kotikentällään ja ne se otti kolmen ensimmäisen pelatun erän jälkeen: 3-1 (26-24, 19-25, 25-22, 25-21).

– Varmempi joukkue meni jatkoon. Meillä oli omat mahdollisuudet, mutta kun ei hoideta tärkeitä palloja, ei myöskään voiteta. Jos oltaisiin viety tuo ensimmäinen erä, olisi peli ollut varmasti erilainen. No, nyt keskitytään sarjapeleihin, Shumov jutteli Lentopalloliiton tiedotteen mukaan.

Shumov pääsi pelaamaan neljännen erän Serbian maajoukkuetähti Dragan Stankovicin paikalle. Shumov teki neljästä passista kaksi hyökkäyspistettä.

LP Viestin lohkokumppaneista yksi finaaliturnaukseen

Naisten Mestarien liigassa LP Viestin alkulohkon vastustajista yksi selviää lopputurnaukseen asti, koska Dinamo Moskova kohtaa seuraavalla kierroksella Busto Arsizion.

Dinamo voitti italialaisen Piacenzan kaksi kertaa 3-0. Busto Arsizio puolestaan voitti avausosassa azerbaidjanilaisen Azeryol Bakun 3-1 ja hävisi toisen osan jo aiemmin ottelussa jatkopaikan varmistettuaan 2-3.

Sen sijaan lohkon kolmas pudotuspeleihin selvinnyt joukkue eli saksalainen Dresden putosi hienon taistelun jälkeen. Dresden voitti toisessa osaottelussa vieraissa Fenerbahcen 3-2, mutta kotona kärsitty 1-3-tappio tiesi jatkopaikan menetystä.