Lentopallon maajoukkuepassari Mikko Eskon turkkilaisjoukkue Halkbank lähti kauteen tavoitteenaan lentopallon Mestarien liigan voitto. Pitkään kausi on kuitenkin näyttänyt erittäin tuskaiselta, mutta tiistai-iltana valoa tuli oikein urakalla.

Halkbank kukisti Mestarien liigan pudotuspelien avauskierroksen ensimmäisessä osaottelussa jopa koko kisan suurimman mestarisuosikin, venäläisen Belogorie Belgorodin Ankarassa 3-1 (25-20, 20-25, 26-24, 28-26).

Toinen osaottelu pelataan viikon kuluttua tiistaina Venäjällä ja Halkbankille riittäisi isäntien sensaatiomaiseen pudottamiseen kahden erän voittaminen.

Lähes 3000 kotikatsojaa sai riemuita tiistaina kotijoukkueen hyvästä loppuvedosta avauserässä sekä kolmannen ja neljännen erän kääntämistä voitoksi Belgorodin eräpallojen jälkeen.

Osmany Juantorena (20 pistettä) ja hakkuri Tsvetan Sokolov (18) olivat isäntien ykköstykit. Mikko Esko kävi lähinnä syöttövaihdoissa kentällä Ulas Kiyakin hoidettua passivastuun. Eskolle merkittiin yksi torjuntapiste.

Belgorod on todellinen megajoukkue pelaajistonsa puolesta. Tiistaina Gennadi Shipulinin valmentaman joukkueen seitsikossa nähtiin György Grozer, Dragan Travica, Dmitri Muserski, Sergei Tetiukhin, Taras Khtey, Artem Smolyar sekä liberona Roman Bragin.

Konstantin Shumovin Treia kohtaa avausosassa keskiviikkona kotonaan puolalaisen Skra Belchatowin.