Marigold IceUnity voitti myöhään lauantai-iltana perinteikkään French Cupin Ranskan Rouenissa. Helsinkiläisjoukkue keräsi suorituksistaan yhteensä pisteet 208,24. Kilpailu oli suomalaisten juhlaa, sillä toiseksi sijoittui Rockettes 202,20 pisteellä ja kolmanneksi Team Unique pistein 196,34.

Marigold IceUnityn Images of War -vapaaohjelma oli hengästyttävä kokonaisuus. Helsingin Luistelijoiden joukkue on tänä vuonna ottanut ohjelmistoonsa erityisen voimakkaita aiheita, ja luistelijat onnistuvat kerta toisensa jälkeen luomaan jäälle lähes hypnoottisen tunnelman.

– Suoritus oli oikein onnistunut. Luistelijat olivat liekeissä. Joukkue oli hyvällä asenteella jo ennen jäällemenoa, ja onnistuivat pitämään tarinan hyvin hallussa, kertoi valmentaja Anu Oksanen Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Helsingin Taitoluisteluklubia edustavan Rockettesin vapaaohjelma ”Story of a Bollywood star” sujui mainiolla intensiteetillä. Keveästi esiintynyt joukkue esitti vinkeitä yksityiskohtia sisältäneen ja vaativan ohjelmansa virheittä. Valmentaja Kaisa Arrateig iloitsi joukkueensa suorituksista.

– Tämä oli ihana päätös parin viikon Euroopan leirille. Joukkue on kehittynyt ja luisteli vapautuneesti, yhteen hiileen puhaltaen.

Viime vuosien French Cup-voittajan, Helsingfors Skridskoklubbin Team Uniquen kolmas sija tuli hallitulla Hunger Games-vapaaohjelmalla. Läpimenossa sattui pieni virhe, mutta se ei haitannut ohjelman kokonaisuutta. Valmentaja Mirjami Penttinen oli suojattiensa työhön tyytyväinen.

– Saimme hyvät base valuet. Olemme tehneet kovasti työtä, ja tässä se näkyy. Kolmas sija tuntuu ihan hyvältä, kertoi Penttinen tuoreeltaan kilpailun päätteeksi.

Suomen neljäs seniorijoukkue, Espoon Taitoluisteluklubin Revolutions sijoittui kahdeksanneksi pistein 129,18.

Juniorisarjassa voiton vei Kanadan Les Supremes juniors pistein 176,00. Toiseksi kiilasi kenties hieman yllättäen Venäjän Junost RSVPU 169,66 pisteellä. Suomen Team Fintastic joutui taipumaan kolmanneksi, vaikka joukkue keräsikin varsin hyvän pistepotin, 167,78. Helsingin Taitoluisteluklubia edustavan Fintasticin Kahlimaton -teemainen vapaaohjelma sujui rutiinilla suuremmitta virheittä.

Espoon Jäätaiturien Valley Bay Synchro sijoittui kokonaiskilpailun neljänneksi pistein 149,88. Suomalaisjoukkueiden väliin luisteli USA:n Skyliners (136,36), Naantalin VG-62:n Sun City Swing oli kuudes (126,02) ja Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Ice Steps seitsemäs (110,42).