Suomi arvottiin kovaan lohkoon lentopallon miesten EM-kisoihin, jotka pelataan Italiassa ja Bulgariassa 9.-18. lokakuuta. Maanantaina Sofiassa järjestetyissä arvonnoissa Bulgarian ex-tähti Dimo Tonev nosti Busto Arsiziossa, Italiassa pelattavaan D-lohkoon Suomen lisäksi Venäjän, Serbian ja Slovakian.

– Venäjä on tietysti Venäjä, ei siitä muuta voi sanoa. Serbia on myös erittäin kova joukkue. Slovakia on meille tuttu joukkue, eikä ihan niin kova kuin nuo kaksi muuta, maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

Viime syksyn MM-kisoissa Venäjä oli viides ja Serbia yhdeksäs Suomen tavoin. EM-kisoissa 2013 Venäjä otti kultaa ja Serbia pronssia. Suomi oli kahdeksas ja Slovakia yhdestoista.

– Erittäin tiukka lohko, mutta hyvällä lentopallolla tästä lohkosta mennään jatkoon. Klassisesti sanottuna mennään peli kerrallaan. Ei tämä kuolemanlohko ole, mutta on meillä varmaan kisojen kovin lohko.

– On hieno homma, että nyt nämä ovat vihdoinkin selvillä ja pääsen suunnittelemaan loppukesän ja syksyn ohjelmaa. Kaikki fokus laitetaan nyt tietysti siihen, että alkulohkosta mennään jatkoon.

Heti arvontatilaisuuden jälkeen Sammelvuo keskusteli jo usean maan edustajan kanssa mahdollisista harjoitusotteluista ja leireistä syksyllä.

– On tärkeää miten turnaukseen tullaan ja miten siihen valmistaudutaan. Paljon ehtii tapahtumaan ennen sitä kun kisat alkavat.

Ennen EM-kisoja Suomella on muun muassa ottelut huippukovaa Irania vastaan toukokuussa Suomessa, Maailmanliiga alkukesästä ja myös Euroopan kisat kesällä.

Jos Suomi EM-kisoissa selviytyy jatkoon alkulohkosta, niin seuraava vastustaja tulee Torinossa pelattavasta B-lohkosta, jossa kamppailevat Italia, Ranska ja Kroatia sekä toukokuun karsinnoista tuleva voittaja otteluparista Viro/Ruotsi.

– Torinon lohkossa Italia ja Ranska ovat selkeästi ylitse muiden, Sammelvuo toteaa.

Kaikista lohkoista kolme parasta menee jatkoon. Lohkovoittajat suoraan puolivälieriin, kakkoset ja kolmoset pudotuspeleihin. Lohkojen viimeisiltä pelit loppuvat alkulohkoon.

Lentopallon miesten EM-kisojen lohkot

Lohko A, Sofia, Bulgaria

Bulgaria
Saksa
Tshekki
Espanja/Hollanti

Lohko B, Torino, Italia

Italia
Ranska
Kroatia
Viro/Ruotsi

Lohko C, Varna, Bulgaria

Puola
Belgia
Valko-Venäjä
Slovenia/Portugali

Lohko D, Busto Arsizio, Italia

Venäjä
Serbia
Slovakia
Suomi

EM-karsintojen 3. kierroksella kohtaavat Slovenia – Portugali, Viro – Ruotsi ja Espanja – Hollanti. Ottelijaparien koti- ja vierasottelut pelataan 23.-24.5. ja 30.-31.5.2015.