Maajoukkuemies Tommi Pinta palaa Vaahteraliigaan. Edelliset kaksi kautta Saksassa pelannut sisempi laitahyökkääjä on tehnyt sopimuksen viime kauden hopeajoukkueen, turkulaisen Anders Trojansin kanssa.

– Tommista saamme ison targetin pelinrakentaja Robert Johnsonille. Lisäksi Tommi tuo joukkueeseen johtajuutta sekä voittamisen kulttuuria, päävalmentaja Mikko Virolainen sanoo Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton tiedotteessa.

Edelliset kaksi kautta Braunshcweig Lionsissa pelannut Pinta (197 cm / 115 g) voitti viime syksynä Saksan mestaruuden. 13 ottelussa hän otti kiinni 38 heittoa ja teki viisi touchdownia. Urheilutoimittajain liitto valitsi
Pinnan viime vuoden lajinsa parhaaksi.

Pinta on entinen koripallon nuorten maajoukkuepelaaja. Vaahteraliigassa hän on edustanut Helsingin Wolverinesia, Tampereen Saintsia, Jyväskylän Jaguaareja ja Seinäjoen Crocodilesia. 2012 hän teki Wolverinesin paidassa eniten kiinniottotouchdowneja, 14.

Trojansiin siirtyy myös edelliset kaksi kautta Chabot Collegessa yliopistotasollapelannut Esa Vanhoja. Suomessa Vanhoja (181 cm / 97 kg) on edustanut Roostersia ja Jaguaareja.

– Monipuolinen pelaaja, joka on kehittynyt valtavin harppauksin Amerikan reissunsa aikana. Esa tuo minulle positiivisen ongelman. Pystyn käyttämään häntä usealla pelipaikalla kummalla puolella palloa tahansa, Virolainen
suunnittelee.