Matti Heikkinen: ”Viimeiset neljä kilometriä sumussa”

© Kuva: Getty Images
Mestarien liigassa huippumatsi Napoli - Barcelona! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Matti Heikkinen vastasi suomalaismiesten parhaasta sijoituksesta Falunin MM-kisojen päätösmatkalla, miesten 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa. Reilut neljäkymmentä kilometriä kärkikahinoissa mukana ollut Heikkinen sijoittui lopulta 20:nneksi. Maalissa Heikkinen kaatui kaikkensa antaneena.

– Neljäkymmentäkuusi kilometriä Mördarbackenin alle. Siinä tuo pääjoukko lähti karkaamaan ja takki oli täysin tyhjä siinä vaiheessa, kun lähdettiin viimeisen kerran nousuun. Kyllä viimeisen neljä kilometriä tulin sellaisessa sumussa, että eipä sieltä paljon muistoja jäänyt, mutta niin kuin eilen jo sanottiin, niin revanssin paikka, niin pelkästään huoltoryhmän vuoksi pelkästään lähti jo hiihtää.

– Tänään puusilmäkin varmasti näki, että oli kisan paras suksi paikoitellen ja kaikki huollon puolesta sujui hyvin äärimmäisen raskaissa ja vaikeissa olosuhteissa, Heikkinen kommentoi päivän kisaansa Maastohiihdon tiedotteessa.

Sami Jauhojärvi sijoittui sohjokisassa 29:nneksi.

–  Oberstdorfissakin, vaikka satui lunta paljon, latu sentäs pysyi kasassa, eikä siellä kavereiden tarvinnut olla kolaamassa lunta, että miehet pääsee mäen päälle. Kun on tankannut energiaa kroppaan, niin se on aika tukkoisen oloinen.

Joukkueen varamiehenä ladulle nimetty Ristomatti Hakola sijoittui 38:nneksi.

– On tuo aika isojen poikien leikkiä tuolla hiihtää, kun puoleen sääreen on lunta radalla ja suksia ei luista mihinkään ja ei se kivaa ole. En mä ole edes koskaan kuvitellut, että se vois tuollaista olla. Oli se kyllä niin hirveetä, että kun työnsi, niin tuntui, että meni metrin eteen ja kaksi taaksepäin, Hakola kuvailee olosuhteita naureskellen.

Suomen miesnelikosta Lari Lehtonen keskeytti kisan 20 kilometrin jälkeen.

– Ei enää riittänyt voimavarat taistella itseä vastaan. Kaksi vuotta olen kärsinyt kantapäävaivoista ja ne nyt kulminoitui tänään siihen että puudutettiin se huolella ennen kisaa, mutta se ei auttanut kuitenkaan riittävästi eikä enää henkinen kantti riittänyt.

Mestarien liigassa huippumatsi Napoli - Barcelona! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!