FIS:n nuorten maailmanmestaruuskisoissa Yabulissa Kiinassa Suomi on saanut kaksi mitalia slopestylessä, kun turkulainen Elli Pikkujämsä (s. 1999) otti hopeaa ja kuopiolainen Mikko Rehnberg (s. 1997) pronssia.

He molemmat selvittivät tiensä finaaliin semifinaalien kautta, jonka Pikkujämsä myös voitti. He olivat myös ainoat suomalaiset, jotka pääsivät finaaliin. Finaalissa Pikkujämsä ja Rehnberg tekivät varmat ranit ensimmäisellä laskulla pystyyn, mutta toisella laskulla kumpikaan ei haastavampaa laskua saanut tehtyä riittävän puhtaasti. Rehnberg sai paremmasta laskustaan pisteet 82,25 ja Pikkujämsä 72,50. Miesten voittajaksi laski Alankomaiden Erik Bastiaansen pisteillä 88,25 ja naisten yhdysvaltalainen Nora Healey pistein 87,50.

– Kivat kisat täällä Kiinassa. Iloisella fiiliksellä sai laskea, hyvä parkki ja mukavaa porukkaa. Laskeminen on minulle kaikki kaikessa, niin mitali tuntuu todella hyvältä, Elli Pikkujämsä kommentoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Hänen laskunsa oli frontside boardslide, frontside lipslide, 50-50 frontside 180 out, caballerial 540 tailgrab, stalefish ja backside 360 indy.

– Kiinassa säät ovat vaihdelleet, mutta parkki oli hyvä: kolme reiliä ja kolme hyndää. Omat laskut meni hyvin. En varmaan ole tehnyt noin hyvää runia aikaisemmin. Täytyy ottaa makupala mitalista, kun saan sen illemmalla, kertoo Mikko Rehnberg.

Pronssia hänelle toi lasku frontside 270 boardslide, backside 270 boardslide, 50-50 frontside 540 out, caballerial 900 indy, frontside tupla underflip 900 indy ja switch backside 1080 tuplakorkki switch mute.

Valmentaja Simo Suopanki oli laskijoihin ja varsinkin joukkueeseen tyytyväinen:

– Haasteita riitti finaalissa kovan tuulen vuoksi. Porukalla oli hyvä joukkuehenki päällä ja temput tippuivat jaloilleen oikeissa paikoissa. Töitä on valmennusporukalla tehty yhdessä laskijoiden kanssa ja tässä tulos.

Naisissa muut suomalaiset sijoittuivat seuraavasti: Henna Ikola 10:s, Emmi Parkkisenniemi 15:s, Iina Puhakka 23:s ja Veera Nissinen 27:s. Miehet: Rene Rinnekangas 17:s, Walter Widercranz 23:s, Axel Thelen 36:s, Roope Rautiainen 40:s ja Nooa Risku 50:s.

Nuorten MM-kisat jatkuvat 14.3. halfpipen karsinnoilla. Finaali lasketaan 15.3.