Hurrikaani-Loimaa eteni miesten Mestaruusliigan finaaleihin seurahistorian kolmannen kerran, kun se kaatoi VaLePa Sastamalan välieräsarjassa voitoin 4-2. Kuudennen välierän Hurrikaani voitti kotonaan maanantaina 3-0 (25-23, 25-22, 25-16).

Hurrikaani hyökkäsi komeasti 56% tehoilla riisuen runkosarjan voittajat aseista. Matti Oivanen (14/+11) johti loimaalaisten tehoiltaa saaden hyvää tukea kolmelta 11 pistettä tehneeltä mieheltä: Tuomas Koppnane, Aivars
Petrusevics ja Vladimir Cedic. Oivanen ja Koppanen saivat yhteensä 15 passia tappaen niistä 14. Torjuntoja kaksikko otti yhdeksän. Olli Kunnari (16/+10) oli vieraiden tehomies ja olisi kaivannut roppakaupalla lisää töitä verkolle.

Ottelua seurasi 1271 katsojaa, tämän kauden ennätysyleisö Loimaalla. Miesten kahden välieräsarjan yleisökeskiarvo oli ennätyksellinen 1146.

Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko näki finaalipaikan loogisena jatkumona.

– Olen ollut luottavainen siitä asti, kun perjantaina 13. päivä voitimme Sampon ja pääsimme välieriin. Kolmas erä taisi olla huikein esitys meiltä tällä kaudella. Pystyimme käsittelemään tappiotilanteet, ja niistä noustiin vielä erävoittoihin, Kakko sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

VaLePan Ugis Krastins jäi harmittelemaan menetettyjä tilaisuuksia.

– Hurrikaani-sarjassa meillä oli paikkamme kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Kun niitä ei pystytty käyttämään, jouduimme selkä seinää vasten. Hienointa tässä välieräsarjassa oli kuitenkin yleisömäärä. Yli tuhat katsojaa molemmissa halleissa sai nähdä hyvää lentopalloa. Onnittelut Hurrikaanille.

Matti Oivanen oli Hurrikaanin paras:

– Olli Kunnari piti ValePaa pystyssä, mutta jäi liian yksin. Me taas oltiin vahvoja nimenomaan joukkueena. Jos hallille tulisi hieman unisena, niin kyllä tuossa mölyssä jokainen pelaaja syttyy parhaimpaansa.

Olli Kunnari puolestaan VaLePan paras:

– Jokainen erä oli samanlainen. Alussa liian monta pistettä eteen. Sen jälkeen on vaikea voittaa. Toisessa erässä oli paikka, mutta Hurrikaani nousi silloinkin erävoittoon. Kertaakaan ei pystytty voittamaan Loimaalla. Kyllä se kertoo siitä, että Hurrikaani oli tässä sarjassa selvästi parempi. Hieno tunnelma molemmissa saleissa.