Tampereen Classic juhlii jälleen naisten Salibandyliigan mestaruutta. Sunnuntaina Hämeenlinnassa pelatussa loppuottelussa Classic löi SB-Pron 10-4 ja voitti kultaa otteluvoitoin 3-0.

Kuusi perättäistä naisten kultaa kausilla 2008 – 2013 voittanut Classic taipui viime kevään finaaleissa SB-Prolle mutta palasi nyt valtaistuimelle vakuuttavalla tavalla.

Tänään ratkaiseva ero syntyi jo avauserässä, jossa Katriina Saarinen, Mari Alila ja Salla Suomela muuttivat 1-1-tilanteen nopeasti 4-1-johdoksi. Ottelun hahmo oli neljällä maalillaan ja yhdellä maalisyötöllään Eliisa Alanko, joka voitti myös kevään pudotuspelien pistepörssin.

Classic on kahdeksalla kullallaan eniten Naisten Salibandyliigan mestaruuksia voittanut joukkue. Hyökkääjä Katriina Saarinen sekä puolustaja Irja Lahtinen ovat olleet mukana niistä jokaisessa, ja tänään he nousivat liigan ennätystilaston kärkeen kahdeksan mestaruuden maalivahtilegenda Kati Suomelan rinnalle.

Naisten Salibandyliigan kolmas mitalijoukkue on Lappeenrannan NST, joka eilisessä pronssiottelussa löi Jyväskylän Happeen 10-1.