Miltä tuntuu kuulla jatkuvia vitsejä Cocks-Dickenistä, Käsipalloliiton puheenjohtaja?

© Kuva: Pekka Mäntylä

Muutaman kerran vuodessa – ja useamman kerran tämän kevään finaalisarjassa – suomalaiset pääsevät heittäytymään kekseliään vitsikkäiksi, kun Cocks ja Dicken kohtaavat käsipallon SM-sarjassa.

[tweet]https://twitter.com/mikkorautio/status/597743432824725505[/tweet]

Miltä se tuntuu kuunnella samaa alapää”vitsiä” vuodesta toiseen, Käsipalloliiton puheenjohtaja Jari Henttonen?

– Se on hienoa! Me emme kulje massan mukana ja osaamme olla ylpeitä hienoista vanhoista nimistä, joilla on ihan eri historia. Mitäpä niistä luopumaan, Henttonen hymyilee SuomiUrheilu-sivuston haastattelussa.

– Se on niin vanha vitsi, että sen toistaminen ei anna kenestäkään erityisen älykästä kuvaa. Mutta toisaalta se on myös meidän oma sisäpiirin vitsi – meillä on sarjassa El Clasicon sijaan tällainen El Romantico -kohtaaminen!

– 80-luvun alussa lukiossa taisin itse ekaa näitä alkaa kuulla. Silloin alettiin ymmärtää englanninkielen alatyylisiä sanoja vähän paremmin.

Dicken tunnettiin alun perin nimellä Drumsö IK eli Lauttasaaren Urheiluseura. Siitä lyhentyi ajan mittaan kutsumanimi Dicken.

– Cocksin eli Kukot keksi riihimäkeläinen rehtori 1960-luvulla. Olisi se varmaan voinut olla yhtä hyvin vaikka Lions tai Tigers, mutta hän piti Cocksia hyvänä, Henttonen taustoittaa.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.