Viime vuoden yleisurheilusensaatio Oskari Mörö on saanut pitkästä aikaa ehjän harjoituskauden alle ennen kesää. Edellinen harjoituskausi oli ratakierroksen aiturilta kaikkea muuta kuin optimaalinen, siihen nähden Zürichin EM-finaalipaikka ja SE 49,08 olivat melkoisia ihmeitä.

Etelä-Afrikan leirillä tammikuun lopussa Mörö teki 300 metrin SE:n 33,63. Hallikaudella paukkuivat 60 ja 200 metrin ennätykset kirkkaasti, ja myös Mörön kesän avausstartti kertoi hurjasta kunnosta. Hän juoksi kaksi viikkoa sitten Espoossa 600 metriä 1.18,32, mikä on kaikkien aikojen viidenneksi kovin aika Suomessa. Tuossa kisassa jäi selkeästi taakse mm. Ville Lampinen, joka on hallitseva Suomen mestari sekä 400 että 800 metrillä.

Tällä kaudella Möröllä on paljon tavoiteltavaa. Pekingin MM-kilpailut siintävät silmissä, mutta toinen erittäin tärkeä tavoite on 22-vuotiaiden EM-kilpailut Tallinnassa heinäkuun alkupuolella. Viime kesänä yhä tässä sarjassa kilpailevista vain kaksi eurooppalaista juoksi Möröä kovempaa. Venäjän Timofej Chalyy 48,69 ja Saksan Felix Franz 48,96. Ei ihme, että tavoitteena on vähintään mitali Tallinnasta.

– Joka vuosi lähdetään rikkomaan ennätyksiä, mikä käytännössä tarkoittaa 48:lla alkavaa aikaa. Tärkeää olisi myös vakiinnuttaa perustaso 49 alkaviin lukuihin, jotta yksittäinen kova piikki olisi mahdollista. Menestystavoitteet ovat selkeät: nuorten EM-mitali ja Pekingin MM-kilpailujen välieräpaikka, kertoo Mörö tavoitteistaan SuomiUrheilu-sivustolle.

Lisää Oskari Mörön ajatuksia huomenna SuomiUrheilu-sivuston pitkässä haastattelussa.