Miesten lentopallomaajoukkue uusi Leppävirralla perjantaina edellispäivän voittonsa MM-kisojen kuutosesta Iranista. Toinen maaottelu kolmesta pelattavasta päättyi vahvan esityksen myötä 3-1 (20-25, 25-17, 26-24, 25-22).

Hakkuri Lelu Ojansivu (23/+15) nousi isoon rooliin kahdessa viimeisessä erässä passari Eemi Tervaportin löydettyä hakkuriin hienon yhteyden. Hienoa oli myös mm. uusien miesten Tomi Rumpusen ja Elviss Krastinsin pelaaminen neljännessä erässä voitokkaassa seitsikossa sekä nuoren Jan Heleniuksen otteet vaihdosta takakentälle tullessa.

Lelu Ojansivu oli tyytyväinen joukkueen esitykseen.

– Hyvä peli. Alku oli vähän kankea ja vaikka tiesimme Iranin tulevan eilistä kovempaa, emme olleet oikein valmiina. Näkyyhän tässä, että treenaamme kovaa juuri tällä hetkellä. Kintut ja käsi ei vielä ole täydessä terässä. Ei tämä täyttä Ojansivua vielä ollut.

Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kehui myös joukkueen peliä.

– Todella tyytyväinen eiliseen tapaan: tiimi toimi taas upeasti. Kaverit jeesaa toisiaan kentällä mallikkaasti ja siitä olen erityisen ylpeä. Pelillisiäkin juttuja alkaa löytyä. Hienosti taas uudet kaverit kantoivat vastuuta: se on iso juttu.

Joukkueet aloittivat samoilla kokoonpanoilla kuin avauspelissä Kuortaneella sillä muutoksella, että Konstantin Shumov korvasi Matti Oivasen toisella keskitorjujan paikalla.

Avauserää Iran vei alusta alkaen. Suomi tuli parhaimmillaan viiden pisteen takaa (14-19) kahden pisteen päähän (19-21), mutta lähemmäs ei ollut asiaa. Iran otti erään peräti viisi torjuntaa, kun joukkueella oli selkeästi vaikeuksia kyseisellä osa-alueella päivää aiemmin Kuortaneella. Myös Suomen hyökkäysteho (34%) oli vaisu.

Toinen erä oli kuin käänteinen ensimmäisestä: nyt Suomi vei peliä hyökkäystehojen noustua 52 prosenttiin Iranin hyökätessä 40 prosentin tehoilla. Suomi veikin erän 25-17.

Kolmatta erää Suomi vei hyvää vauhtia, kunnes aivan lopussa Iran nousi rinnalle ja välillä pisteen johtoonkin. Lopussa hakkuri Lelu Ojansivun johdolla kotijoukkue kuitenkin rutisti 26-24- erävoiton. Ojansivu tikkasi erään tehot 9/+8. Suomi teki erään peräti kymmenen suoraa hyökkäysvirhettä, mutta kontrasi ne hyvällä vastaanotolla ja hyökkäystapoilla.

Neljänteen erään Sammelvuo vaihtoi yleispelaajiksi Elviss Krastinsin ja Tomi Rumpusen. Peli rullasikin mainiosti ja heti alkuun isännät karkasivat 8-3-johtoon. Suomi piti etumatkaa läpi erän ja kuittasi jälleen makean voiton 25-22.

Joukkueet kohtaavat vielä kolmannen kerran lauantaina kello 16.