Euroopan kisojen ampumaurheilussa elettiin mukavia suomalaishetkiä, kun Juho Kurki selvitti tiensä pienoiskiväärin finaaliin ammuttuaan peruskilpailussa 617,0 pistettä.

Kilpailun parhaan tuloksen 620,0 teki Valko-Venäjän Sergei Martinov. Kurki oli peruskilpailun kuudes ja finaaliraja oli 616,0 pistettä.

Kurjen sarjat olivat 102,7+103,5+102,6+102,8+103,7+101,7.

– Keli oli tosi paha, mutta pääsin vetelemään rennosti. Se oli hyvä suoritus, eikä siellä montaa ysiä ollut. Loppuun niitä tuli kuitenkin pari, kun huudettiin, että viisi minuuttia on aikaa. Minulle tuli siinä vähän hoppu, Kurki kertoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Finaalissa Kurki oli hyvin kärjen vauhdissa mukana, kunnes kuudes laukaus tuotti 9,0 pistettä. Loppusijoitukseksi tuli seitsemäs.

– Se ratkaisi. Mutta kaiken kaikkiaan päivä oli hyvä, ja voin olla tyytyväinen. Minulla on vielä ”piekkarin” asentokilpailu jäljellä. Lähden siihen kuten näihin kahteen muuhunkin eli hyvillä fiiliksillä, Kurki hymyili Bakun paahtavassa helteessä.