Vaikka Nooralotta Neziri onkin yksi suomalaisen yleisurheilun seuratuimpia urheilijoita tällä hetkellä, on monelta jäänyt huomaamatta, että pika-aidoista löytyy muitakin kovia menijöitä. Itse asiassa Matilda Bogdanoffin ennätys on tällä hetkellä vain 0,14 sekuntia heikompi kuin Nezirin.

24-vuotias Matilda Bogdanoff juoksi viime kesänä pika-aidat 13,12, kun Nezirin SE on 12,98. Silti Neziri vie voiton kaksikon välisessä mediahuomiovertailussa ylivoimaisesti.

– En halua ajatella yksittäisiä urheilijoita rasitteina tai kannusteina. Haluan keskittyä omaan tekemiseeni ja kehitykseeni. Siinä mielessä on vain hyvä, että mediahuomio menee pääasiassa Nooralotalle. Minä saan keskittyä omaan juttuuni rauhassa, kertoo rauhallisen oloinen aituri SuomiUrheilu-sivustolle.

Vaikka Bogdanoff joutui viime syksynä akillesjänneleikkaukseen, hänen tavoitteenaan on ja pysyy Pekingin MM-raja 13,00. Eikä siitä ole Suomen ennätykseen matkaa enää kuin kaksi sadasosaa.

– MM-raja on tavoitteeni, mutta en aio edes miettiä sitä alkukaudesta. Kesäkuu tulee menemään treenatessa ja kilpailemiseen totuttautuessa. Heinäkuussa toivon juoksurutiinin löytyvän, jotta elokuuta lähestyttäessä tuloksia alkaa tulla.

Lisää Matilda Bogdanoffin ajatuksia torstaina SuomiUrheilu-sivuston pitkässä haastattelussa.