Euroopan kiertueen rahalistalla sijalla 115 oleva Mikko Korhonen on mukana torstaina Itävallassa käynnistyvässä Lyoness Openissa. Kisan palkintopotti on 1,5 miljoonaa euroa. Korhonen jätti pelaamatta kiertueen kolme viimeisintä kilpailua ja keskittyi harjoittelemaan kotimaassa muutaman viikon ajan.

– Seuraavan viiden viikon aikana pelaan neljä kisaa, joten halusin tähän väliin kunnon breikin ja harjoitusjakson, hän kertoo.

Itävallan kilpailun jälkeen European Tourilla suoritetaan ns. re-ranking, jossa pelaajien järjestys omassa kategoriassa määritetään uudelleen alkukauden kilpailumenestyksen perusteella. Sijoitus kategoriassa määrittää sen, mihin kilpailuihin pelaaja pääsee mukaan loppukauden aikana.

Korhoselle Diamond Country Clubin kenttä on ollut mieluisa pelipaikka, viime vuonna hän oli kisassa 24:s, vuonna 2013 45:s ja vuonna 2011 19:s. Kenttä, jonka takalenkillä on paljon vettä, suosii tarkkaa kenttäpeliä ja vaatii paljon lähestymisiltä.

Pelillisesti alkukausi on Korhosen mukaan sujunut hyvin avaus- ja lähipelin suhteen. Parantamisen varaa hän näkee erityisesti lähestymislyönneissä.

– Olen harjoitellut lähiviikkoina aika paljon wedge-peliä. Rautamailojen tarkkuus ei ole ollut halutulla tasolla ja sitä on hiottu kohdilleen pääosin Kytäjällä. Pickalassa ja Mastersissa kävin pelaamassa treenikierrokset, Korhonen sanoo.

Lajiharjoitusten lisäksi hän on kiinnittänyt treeneissä huomiota fysiikkaan, jotta kroppa kestää kipuilematta myös loppukauden kisarasituksen.

Korhonen lensi Itävaltaan maanantaina iltakoneella. Kisan muut suomalaispelaajat Roope Kakko ja Antti Ahokas matkustavat paikan päälle tiistaina.