Miesten Superpesiksen lyöjä- ja tehotilastojen kärkipäässä on nähty alkukaudesta yllätysnimiä tuttujen kasvon rinnalla. Yksi heistä on toukokuun pelaajaksi valittu Alajärven Ankkureiden Sami Mikkolanaho, joka johtaa molempia tilastoja yhdeksän ottelun lukemin 2+26 lyötyä ja kahdeksan tuotua. Upeasta alkukaudesta on osoituksena kuusi ykköspalkintoa ja yksi kakkospalkinto.

Viimeksi kaudella 1995 pudotuspeleihin yltänyt Ankkurit pitää tällä hetkellä sarjataulukossa hallussaan sijaa 7. Suuri kiitos siitä kuuluu Mikkolanaholle, joka on lyönyt alkukaudesta enemmän juoksuja kuin aiemmin pelaamissaan 28 superpesisottelussa. Ankkureiden kasvatti debytoi pääsarjatasolla 2013 ja pelasi yhden tehopisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

Enni Kylä-Kause Lukon tuki ja turva

Naisten Superpesiksen toukokuun pelaajaksi on valittu kasvattajaseuraansa Raumalle palannut Enni Kylä-Kause. Yksi sarjan vaarallisimmista lyöjistä nakutti kuuteen otteluun 39 kärkilyöntiä ja onnistui niissä seitsemän kertaa kymmenestä. Viimeksi Kylä-Kause pelasi vahvasti sunnuntain voitto-ottelussa Kempeleen Kiriä vastaan ja puhkaisi urallaan 1000 kärkilyönnin rajan.

Lukon valmistautuminen kauteen ei ole ollut helppoa pelinjohtajavaihdoksen, heikon Halli-SM-menestyksen ja harjoitusotteluiden vaihtelevien peliesitysten myötä. Kylä-Kause on omalla esimerkillään nostanut koko joukkueen itseluottamuksen korkealle tasolle. Lukko on sarjan kärjessä yhdessä jyväskyläläisen Kirittärien kanssa 13 pisteellään.

Lähde: Pesis.fi