Molemmat suomalaisparit jatkavat naisten beach volleyssa Bakun Euroopan kisoissa pudotuspeleihin.

Riikka Lehtonen / Taru Lahti voittivat lohkonsa ja pääsevät suoraan toiselle kierrokselle. Emilia ja Erika Nyström olivat lohkonsa kakkosia ja avaavat avauskierrokselta huomenna aamupäivällä.

Riikka Lehtonen / Taru Lahti hävisivät lohkon päätöspelinsä italialaisille Daniela Gioria / Giulia Momoli 20-22, 19-21. Molemmissa erissä italialaiset puristivat erän lopussa suomalaisia paremmin tärkeät pisteet suomalaisten vietyä erää siihen asti.

Lohkovoitto irtosi kuitenkin suomalaisille eräpisteiden suhteella kolmen parin (Suomi, Italia, Espanja) päädyttyä kahteen voittoon. Suomalaisten eräpisteiden suhde (123-90) oli selkeästi paras.

– Kyllä se vähän harmittaa, kun ei saatu omaa peliä kasaan kuin pelin alkuvaiheessa. Syöttö oli melko helppo ja vastustaja pääsi peliin hyvin kiinni. Lohkovoitto on tietysti aina hyvä juttu, Lahti kommentoi tiedotteessa.

– Tärkeä että saadaan aamulla katsoa huomista vastustajaa ja pystytään lepäämään sekä tekemään joku räjähtävä harjoitus aamuun, Lehtonen kertoi avauskierroksen levon edusta.

Emilia ja Erika Nyström voittivat lohkon päätöspelissä bulgarialaiset Svetla Angelova / Irena Mishonova 21-12, 21-18. Kaksi voittoa ja yksi tappio toi lohkon kakkospaikan turnauksen ennakkosuosikkeihin kuuluvien hollantilaisten Sophie van Gestel / Jantine van der Vlist jälkeen.

– Olemme siinä kuin ajateltiin, että tullaan olemaan lohkovaiheen jälkeen. Ihan tyytyväisiä tapahtuneeseen. Hollanti oli kova, parempaa kohti mennään. Jatkossa lähdetään totta kai taas voittamaan pelejä, kaksoset totesivat.

Miehillä niukka tappio

Pekka Piippo / Jyrki Nurminen pelasivat huikean ottelun oman urakkansa aluksi keskiviikkona Baku Beach Areenalla. Latvialainen Lontoon olympiapronssimitalisti Martins Plavins parinsa Haralds Regzan kanssa oli enemmän kuin ahtaalla suomalaiskaksikon kanssa.

Piippo / Nurminen veivät avauserän 21-19 ja omasivat toisessakin jo ottelupallon tilanteessa 20-19. Latvialaiset rutistivat kuitenkin erävoiton 20-22 ja veivät kolmannen erän ratkaisupallot vieden erän 10-15. Toisen erän ottelupallo kirpaisi raskaasti, koska se kääntyi vastustajalle erikoisella tuomariratkaisulla. Latvialaishyökkäys tärähti rättiin, mutta tilanteesta tuomittiin verkkovirhe Piipolle.

Torstaina suomalaismiehet kohtaavat itävaltalaiset Peter Eglseer / Daniel Mullner. Itävaltalaiset hävisivät avauspelissään lohkon neljännelle parille Aliaksandr Kavalenka / Aliaksandr Dziadkou (Valko-Venäjä) erin 1-2.