64 miestä ja 16 naista lähtevät kisaamaan reikäpelin Suomen mestaruuksista tänään tiistaina Joroisilla alkavissa SM-kilpailuissa.

Miesten urakka alkaa jo avauspäivänä, jolloin pelataan kaksi kierrosta. Naiset pääsevät kentällä keskiviikkoaamuna. Uudet Suomen mestarit ovat selvillä torstaina.

Viime kesänä reikäpelejä pelattiin Naantalissa, jossa voittopystit ojennettiin Helsingin Golfklubin Tuomas Tuoviselle ja Master Golfin Jenna Mäihäniemelle. Molemmat ovat Joroisilla puolustamassa titteleitään.

Tuovisen tämänvuotisia mestaruushaaveita on vesittämässä useita kärkipään pelaajia, muun muassa viimevuotisessa reikäpelifinaalissa karvaan tappion kokenut Golf Pirkkalan Henri Lipsanen, hyvän alkukauden pelannut Golf Talman Peter Puhakka sekä aina vahvaa peruspeliä esittävä Messilän Jani Perttilä. Myös tuore alle 21-vuotiaiden lyöntipelin Suomen mestari, Nokia River Golfia edustava Aleksi Myllymäki on lähtöviivalla.

Naisissa ennakkosuosikiksi voidaan nostaa viime vuoden mestari ja edellisessä Finnish Tourin kilpailussa Peuramaalla voittoa juhlinut Mäihäniemi. Hän saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa Kalajokilaakson Golfin Nina Liiaksen. Joroisilla on mukana myös naisten alle 21-vuotiaiden SM-kisojen kärkikolmikko mestari Ida Kaukisen johdolla.