Robert Heleniuksen vastustaja Beka Lobjanidze saapui eilen torstaina illalla Suomeen. Vaikka Helenius onkin itsevarmasti kertonut olevansa hyvässä kunnossa, Lobjanidze väittää niiden olevan vain pelkkää puhetta. Lobjanidze on valmistautunut viimeisen kuukauden ajan tähän otteluun täysipäiväisesti.

– Helenius on ollut kilpakehässä 27 kuukauden aikana vain minuutin! Minä olen sinä aikana otellut 13 kertaa. Helenius on hyvä nyrkkeilijä, mutta minuutin ”ottelu” maaliskuussa ei vienyt hänen kehäruostettaan, sanoo Lobjanidze painottaen Heleniuksen ottelun lyhytkestoisuutta. Juuri otteluvarmuuden puutteeseen hän sanoo aikovansa iskeä.

– Minulle on kerrottu Robertin kehuvan parantunutta nopeuttaan ja lyöntivoimaansa, mutta tiedän sen olevan vain mainospuhetta. Lauantaina on minusta itsestäni kiinni tyrmäänkö Robertin vai voitanko hänet pisteillä, kertoo Lobjanidze avustajiensa välityksellä.

Vaasan punnitustilaisuus oli uhattuna lentokoneen teknisen häiriön vuoksi

Vaasan nyrkkeilyilta oli torstai-iltana hetken aikaa uhattuna, kun ruotsalaista ja serbialaisia nyrkkeilijöitä kuljettanut Vaasaan klo 17:25 aikataulutettu lentokone joutui teknisen häiriön vuoksi palaamaan takaisin Helsinki-Vantaan lentokentälle. Tämä viivästytti kolmen esiottelun ulkomaalaisnyrkkeilijän saapumista Vaasaan usealla tunnilla.

– Torstai-iltapäivän lentokoneongelma toi mukanaan pientä lisäjännitettä viimeisten vastustajien saamisessa Vaasaan, mutta lopulta viimeisetkin ulkomaalaiset saapuivat 00:35 perjantain puolella perille, kertoo otteluillan matchmaker Markus Lammi.

Punnitustilaisuus järjestetään aikataulun mukaan tänään klo 17:00 Vaasassa kauppakeskus Rewell Centerissä. Lisää uhoa on tällöin varmasti luvassa. Viimeisetkin ulkomaalaisnyrkkeilijät ovat jo siis Vaasassa ja valmiita perjantain punnitustilaisuuden jälkeen haastamaan suomalaisnyrkkeilijät kovissa lauantai-illan koitoksissa.

– Kaikki vieraskehän nyrkkeilijät kävivät heti Vaasaan saavuttuaan tarkistusvaa´alla katsomassa painonsa, joten ammattimaista toimintaa jokaiselta kaverilta. Odotan erittäin hyviä otteluita lauantailta, jatkaa Lammi.

Esiotteluissa kehään astuvat vuorollaan Janne ”Puupää” Forsman, Mathias Eklund, Jussi Koivula, Sami Boom Boom Enbom, ja Petteri Fröjdholm. Heidän vastustajansa tulevat Georgiasta, Serbiasta ja Ruotsista. Näissäkin otteluissa on panoksena voitto. Esimerkiksi Fröjdholmin kahdeksatta voittoansa ammattiurallaan. Ovet Second Ice Age -tapahtumaan aukeavat lauantaina klo 18:00 ja ottelut alkavat klo 20. Illan kehäkuuluttajana toimii Lauri Salovaara. Illan päättää Robert Heleniuksen ja Beka Lobjanidzen kohtaaminen.