F1-veneiden Ranskan GP oli suomalaismenestys. Mad-Croc Baba Racing Teamin kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö ajoi Genevenjärvellä käydyssä MM-osakilpailussa toiseksi ja tallikaveri Filip Roms viidenneksi. Kilpailun voittoon ajoi Italian Alex Carella.

Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö nousi ruudusta viisi toiseksi Ranskan Evianissa ajetussa F1-veneiden MM-sarjan toisessa osakilpailussa. Seliö putosi Genevenjärven kovassa aallokossa kertaalleen jopa seitsemänneksi, mutta kilpailun puolivälin jälkeen suomalaiskuljettaja nousi näyttävien ohitusten jälkeen kolmannelle sijalle.

Kun kahdeksan kierrosta ennen maalia turvavene kutsuttiin kolaroinnin seurauksena radalle niin veneen takana Seliön edellä toisena ajaneen jenkki Shaun Torrenten veneeseen iski tekninen vika, joka pudotti Torrenten lopulta kuudenneksi. Päivän suomalaismenestyksen täydensi Seliön tallikaveri Filip Roms, joka viidennen sijan myötä sivusi F1-uransa parasta osakilpailutulosta.

– Olin kilpailun puolivälissä jo Shaun Torrenten perässä kunnes moottorissa kaasuläpän pultti löystyi ja se esti läpän esteettömän toiminnan. Läppä aukesi vain noin 2/3 –osaa, joten veneeni ei kiihtynyt käännöksistä enää mihinkään ja muut saavuttivat minut, Seliö kertoi tallin tiedotteessa.

– Onneksi keli oli niin kova, että yksistään ajolinjan pitämällä pystyin puolustamaan sijoitustani. Kilpailun lopussa turvaveneen saapuminen radalle pelasti paljon. Pelkäsin, että mahdollisessa uusintalähdössä joku ajaa veneeni yli, koska sillä ei olisi pystynyt kiihdyttämään normaalisti, Seliö kertoi kilpailun jälkeen.

Uuden lyhyen F1-veneensä suorituskykyyn Seliö oli tyytyväinen.

– Uusi veneeni on sarjan lyhin, vain kaksi senttiä minipituudesta. Vene pelasi kovassakin kelissä hyvin. Onneksi kaikki on ehjänä, joten pääsemme valmistautumaan sarjan seuraavaan Portugalissa ajettavaan MM-osakilpailuun aikataulun mukaisessa järjestyksessä.

F1-uransa parasta tulosta sivunnut Filip Roms oli odotetusti tyytyväinen suoritukseensa. MM-sarjan nuorin kuljettaja ylsi urallaan toistamiseen viidenneksi. Edellisen kerran Roms ajoi samalle sijalle viime vuonna Qatarin GP:ssa.

– Tämä oli yksi urani parhaista suorituksista. Sovimme aamulla tiimipäällikkömme Michael Jenkinsin kanssa, että kisassa teen jokaisen ajamiseen liittyvän asian hivenen nopeammin, se toimi tänään. Aallokko järvellä oli kova. Radan takasuoran jälkeiseen mutkaan syntyi paha ristiaallokko, joka lennätti venettä holtittomasti.

– Ihan jokaista aaltoa ohjaamosta ei vain näe, ja kun sellaiseen sitten huomaamatta osuu niin sitä ei voi ohjaamossa kuin odottaa ja toivoa, että vene pysyy pystyssä. Etenkin radan takasuoralla olin nopea ja pystyin ajamaan kaikkien kanssa kilpaa. Kierrosaikani olivat nelossijaan asti täysin vertailukelpoisia, Roms iloitsi.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu heinä-elokuun vaihteessa Portugalin Portossa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan MM-osakilpailua.