Suomalaisnaisten pelit Euroopan kisojen beach volleyssa päättyivät pudotuspelien ensimmäisten otteluiden tappioihin Bakussa.

Riikka Lehtonen / Taru Lahti sijoittuivat yhdeksänneksi ja Emilia Nyström / Erika Nyström 17. tilalle.

Riikka Lehtonen / Taru Lahti pääsivät lohkovoittajina suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle, jossa he hävisivät venäläisille Mariia Prokopeva / Ekaterina Syrtseva 18-21, 17-21.

Riikka Lehtonen:

– Huonot fiilikset tästä jäi. Koko turnaus oli vaikeuksia, oma rento pelaaminen puuttui. Toki viimeisessä pelissä tuulikin teki tästä vaikeaa. Pelaaminen oli arkaa.

– Todella iso harmitus: tarkoitus oli täältä tuoda mitali kotiin.

Azerbaidżanilaiskaksikko Vivian Cunha / Zinaida Liubymova voitti kotiyleisön hurratessa Nyströmit 19-21, 14-21.

Emilia Nyström:

– Ei pelattu hyvin, eikähän siinä muuta. Azerbaidżan ei ollut kummoinen, mutta syötti meitä paremmin. Paineita ei tullut kotiyleisöstäkään, mutta ei vain onnistuttu pelissämme. En ole ollenkaan tyytyväinen, huonosti pelasimme.

Piippo / Nurminen tappioon kolme-eräisessä

Itävallan Peter Eglseer / Daniel Müllner olivat miesten lohkovaiheen toisessa ottelussa niukasti parempia kuin Pekka Piippo / Jyrki Nurminen. Numerot olivat melkoisessa aamupäivän tuulessa 21-16, 15-21, 9-15.

Jyrki Nurminen:

– Eka erä oli hyvä, saatiin pidettyä vastaanotto ja passipeli aika hyvin kurissa. Toiseen erään pikkaisen kaveri paransi ja meillä ehkä tärkeissä paikoissa passit lipsahteli. Tavoite huomiseen on kirkas: valkovenäläisten päänahka.

Pekka Piippo:

– Pystyimme ekassa erässä hyödyntämään tuulen, mutta jatkossa vastustaja oli sen hallinnassa parempi.

Suomalaiset kohtaavat lohkon päätöspelissä valkovenäläiset Aliaksandr Kavalenka / Aliaksandr Dziadkou. He voittivat itävaltalaisparin 2-1 ja hävisivät latvialaisille 1-2.

Jatkopaikkaan Piippo / Nurminen tarvitsevat vähintään voiton selvitäkseen vertailuun Itävallan ja/tai Valko-Venäjän kanssa. Jos Piippo/Nurminen voittavat Valko-Venäjän ja Latvia Itävallan lasketaan näiden kolmen parin keskinäisten otteluiden pistesuhde sijoille 2-4 lohkossa. Jos taas Itävalta voittaa Latvian, on suomalaisten jatkopaikka selvä voitolla.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote