Miesten lentopallojoukkue hävisi kaikki kolme erää Bakun Euroopan kisojen toisessa ottelussaan Ranskalle niukimmalla mahdollisella erolla, kahdella pisteellä. Avauspelinsä niukasti 2-3 Puolalle hävinnyt Ranska kuittasi avausvoittonsa erin 0-3 (24-26, 23-25, 23-25).

Suomen peli on selkeästi turnauksen avauspeliä parempaa kaikilla osa-alueilla. Hyökkäyspelissä Ranska oli parempi ja se teki tarvittavan eron tällä kertaa. Suomen pelin kulkemisesta hyvällä tasolla kertoo se, että päävalmentaja Lauri Hakala ei tarvinnut tehdä yhtään pelaajavaihtoa.

Petteri Penttinen hoiteli mainiosti passivastuun tällä kertaa alusta loppuun. Kapteeni Toni Kankaanpää oli joukkueen paras pistemies 14 pisteellä. Penttinen ja Markus Kaurto nappasivat kolme torjuntaa mieheen.

– Harmittaa. Olen ylpeä, että miehet pelasivat keskittyneen pelin. Noin kovatasoista joukkuetta vastaan pystyimme taistelemaan näin hienosti: tehtiin mitä haluttiinkin tehdä, päävalmentaja Hakala totesi lentopalloliiton tiedotteen mukaan.

– Marginaalit olivat pieniä, kuten eränumerot osoittavat. Oltiin parempia kuin Ranska monilla osa-alueilla: syöttöpelissä, torjunnassa ja vastaanotossa. Ranska puolestaan päätti hyökkäyksi vähän tehokkaammin, vaikka teki virheitä silläkin rintamalla meitä enemmän. Tyytyväinen, että uskottiin että voimme voittaa. Tappio harmittaa kuitenkin tietysti aina.

Yksi vaihto avauspeliin nähden

Hakala vaihtoi Suomen avauspelin avauksesta yhden miehen Ranska-otteluun, kun Tuomas Koppanen otti toisen keskitorjujan paikan Antti Leppälän sijaan. Avaus oli näin: Petteri Penttinen, Karl Külaots, Toni Kankaanpää, Ossi Rumpunen, Markus Kaurto, Tuomas Koppanen ja Aleksi Mutka (L).

Hieman vaikean alun jälkeen Suomi sai pelistä paljon nopeammin kiinni kuin avauspäivänä Azerbaidżania vastaan. Joukkue nousi aina 18-21-numeroista vielä tasoihin Karl Külaotsin syöttövuorolla, mutta Ranska rutisti erän toisella eräpallollaan 24-26.

Toisessakin erässä Ranska vei peliä niukasti, kunnes Suomi nousi Ossi Rumpusen ja Toni Kankaanpään johdolla aina 18-19-numeroihin. Jälleen ranskalaiset olivat ratkaisuvaiheessa himpun parempia (23-25).

Kolmoserässä Suomi otti jo ohjaksia johtaenkin 17-15. Loppurutistus vei kuitenkin erän jälleen kahdella pisteellä.

Torstaina Suomi kohtaa Turkin torstaina kello 12.30 Suomen aikaa.

Suomen pistemiehet:
Toni Kankaanpää 14 (1 torj)
Karl Külaots 11 (1 äss, 1 torj)
Ossi Rumpunen 9 (2 äss)
Markus Kaurto 7 (3 torj)
Tuomas Koppanen 6 (1 torj)
Petteri Penttinen 3 (3 torj)
Aleksi Mutka (L)

Ranskan parhaat pistemiehet:
Trevor Clevenot 14
Petelo Kolokilagi 13
Guillaume Quesque 11

Tilastot:
Torjunnat: 9-7
Ässät: 3-2
Omat virheet: 16-20