Suomen Golfliitto on nimennyt pelaajat heinäkuussa järjestettäviin golfin amatöörien EM-joukkuekilpailuihin.

Naiset puolustavat viime vuoden EM-hopeaa Tanskassa. Poikien joukkueiden EM-kisat järjestetään tänä kesänä kotimaassa, Pickalan golfkentällä Siuntiossa.

Amatöörigolfin EM-joukkuekilpailut pelataan samanaikaisesti heinäkuun 6.-11. päivinä. Miehet kilpailevat Ruotsissa Halmstadin kentällä, naiset Helsingörissä Tanskassa, tytöt Bronossa, Tsekissä ja pojat kotimaassa Pickalassa.

Amatöörigolfin arvokisamenestys on viime vuosina ollut naisten vastuulla. Kesällä 2014 Suomen joukkue ylsi Sloveniassa historialliseen EM-hopeaan, jonka naiset saavuttivat kesän 2013 EM-pronssin jatkoksi. Naisten joukkue on täksi kesäksi nuorentunut ja mukana viime vuoden hopearyhmästä ovat vain Matilda Castren, Emily Penttilä ja Karina Kukkonen. Naisten joukkueen valmentajana Tanskan kisoissa on Juha Skyttä.

Miehet säilyttivät viime kesänä paikkansa EM-kisojen ykköskategoriassa sijoittumalla Vanajanlinnan EM-kotikisoissa 13:nneksi. Suomella on tämän kesän kisoissa mukana neljä samaa pelaaja kuin viime vuonna. Kim Koivu ja Mikko Lehtovuori ovat uusia nimiä päävalmentaja Staffan Johanssonin joukkueessa.

Lisää mielenkiintoa EM-kisaviikkoon tuo poikien kotikisat läntisellä Uudellamaalla Pickalan golfkentällä. Valmentaja Pasi Purhonen on nimennyt edustusjoukkueeseen viisi varmaa nimeä. Kuudennesta paikasta käydään vielä karsinta ensi viikon alle 18-vuotiaiden SM-kilpailuissa Aulangolla. Kaksikosta Dominic Jones ja Simo Haavisto valitaan joukkueeseen paremmin nuorten SM-kisoissa menestynyt pelaaja.

EM-hopealle naiset viime vuonna luotsannut Mikael Mustonen ottaa tänä kesänä vastuulleen tyttöjen ryhmän, joka matkaa Tsekkeihin. EM-joukkuekilpailuissa pelataan ensin kaksipäiväinen lyöntipelikarsinta, jonka perusteella joukkueet jaetaan reikäpelikaavioon. Karsinnan kahdeksan parasta ratkaisevat EM-mitalien kohtalon reikäpeliotteluissa. Kahdeksan huonointa maata pelaavat sijoista 9.-16.

SUOMEN MAAJOUKKUEET GOLFIN AMATÖÖRIEN EM-JOUKKUEKILPAILUISSA

MIESTEN EM-JOUKKUEKILPAILUT, HALMSTAD, RUOTSI
Linus Väisänen, Vuosaari Golf
Miki Kuronen, Nurmijärven Golf
Kristian Kulokorpi, Tammer Golf
Kim Koivu, Nordcenter
Lauri Ruuska, Tarina Golf
Mikko Lehtovuori, Lahden Golf
Valmentaja: Staffan Johansson

NAISTEN EM-JOUKKUEKILPAILUT, HELSINGÖR, TANSKA
Matilda Castren, Espoon Golfseura
Emily Penttilä, Göteborg GK
Karina Kukkonen, Oulun GK
Petra Salko, Harjattula Golf
Hannele Mikkola, Sarfvik
Jenna Mäihäniemi, Master Golf
Valmentaja: Juha Skyttä

POIKIEN EM-JOUKKUEKILPAILUT, PICKALA, SUOMI
Oliver Lindell, Virvik Golf
Sami Välimäki, Nokia River Golf
Ilari Saulo, Keimola Golf
Matias Honkala, Nevas Golf
Eetu Isometsä, Vihti Golf
Valmentaja: Pasi Purhonen

Dominic Jones, Nordcenter ja Simo Haavisto, Aurinko Golf karsivat kuudennesta paikasta alle 18-vuotiaiden SM-kisoissa 24.-26.6.

TYTTÖJEN EM-JOUKKUEKILPAILUT, BRNO, TSEKKI
Anna Backman, Kanavagolf
Elina Saksa, Aura Golf
Sandra Salonen, Master Golf
Emmi Jalkanen, Nokia River Golf
Kiira Riihijärvi, Virpiniemi Golf
Daniella Barrett, Aura Golf
Valmentaja: Mikael Mustonen