Marko Kemppainen sijoittui kolmanneksi miesten skeetissä Bakussa järjestettävissä Euroopan kisoissa. Hän voitti pronssimitaliottelussa Tanskan Jesper Hansenin 15-13. Kemppaisen voittama mitali on Suomen ensimmäinen Bakussa ja luonnollisesti myös Suomen historian ensimmäinen mitali Euroopan kisoissa.

Jaossa olleen olympiamaapaikan ensi vuonna Rio de Janeirossa järjestettäviin olympialaisiin saavutti toiseksi sijoittunut Ruotsin Stefan Nilsson.

– Kolmas sija on ookoo, se antaa itseluottamusta tuleviin kisoihin. Olympiapaikan menettäminen tosin vähän harmittaa, se oli minun ensimmäinen tavoitteeni näissä kisoissa, Kemppainen sanoi kisan jälkeen Olympiakomitean tiedotteen mukaan.

Kemppaisen tulos peruskilpailussa oli 123. Skeetin voitti Italian Valerio Luchini, joka oli jo aiemmin saavuttanut olympiamaapaikan.

Kemppainen on Ateenan olympiahopeamitalisti vuodelta 2004. Hän edustaa Suomussalmen Urheiluampujia. Hän on syntynyt 19.7.1976.