Pitkään Suomessa viihtyneet amerikkalaispelinrakentajaveljekset Robert ja Cedric Johnson ottavat jälleen toisistaan mittaa torstaisessa Vaahteraliigaottelussa 69ers-Trojans.

Veljesten aikakausi Suomessa on ollut huikean menestyksekäs. Viimeisestä kahdeksasta Suomen mestaruudesta seitsemän on mennyt jomman kumman Johnsonin joukkueelle. Robert Johnson on voittanut viisi Suomen mestaruutta, Cedric kaksi.

Robertin joukkue on jokaisella tämän seitsemällä kaudella edennyt loppuotteluun eli Vaahteramaljaan.

– Olemme kotoisin pienestä kaupungista, joten on ollut hienoa edustaa kotikaupunkiamme tällä tavoin, Cedric Johnson sanoo.

Veljekset ovat kotoisin Americusin kaupungista Georgian osavaltiosta.

Johnsoneiden aiemmissa yhdeksässä kohtaamisessa isoveli Robert on ollut niskan päällä, sillä hän on voittanut keskinäisistä kamppailuista kuusi. Nyt edessä on kuitenkin uusi tilanne, koska molemmat veljekset vaihtoivat seuraa täksi kaudeksi.

Robert edustaa suurinta mestarisuosikkia, turkulaista Anders Trojansia, Cedric puolestaan vaihtoi helsinkiläisestä
Wolverinesista 69ersin paitaan.

– Ei tämä ole enää mitenkään erikoinen ottelu. Peli muiden joukossa, Vaahteraliigan kaikkien aikojen parhaisiin pelaajiin lukeutuva Robert Johnson kuittaa.

– Ensimmäiset pari vuotta tämä oli meille myös keskinäistä kilpailua, mutta se ei ole ollut sitä enää pitkään aikaan, Johnson viittaa viime vuosikymmenen lopulle, jolloin veljekset aloittivat uransa Vaahteraliigassa.

Robert tuli Porvoon Butchersiin kaudella 2007, Cedric niin ikään Porvooseen kaksi vuotta myöhemmin.

Avausottelussaan viime kauden finaalivastustajansa Roostersin 57-21 kukistanut Trojans lähtee torstain otteluun ennakkosuosikkina. 69ersilla on alla voitto Vantaan TAFTista sekä maanantainen paikallisottelun tappio
Roostersille.

Lähde: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry:n tiedote