Suomalaisnaisten kova tahti jatkui FIVB:n World Tourilla Sveitsissä. Riikka Lehtonen ja Taru Lahti voittivat Gstaadin Major -turnauksen pääsarjassa päivän molemmat ottelunsa ja varmistivat samalla jatkopaikan 24 parhaan parin joukossa.

Päivän jymypaukku tuli jo avauspelissä hollantilaisparia Madelein MeppelinkMarleen Van Iersel vastaan. Hallitsevat Euroopan mestarit kaatuivat suoraan kahdessa erässä 23–21, 21–19.

– Vaikka kentälle tarvitaan kaksi pelaajaa, tuo ottelu oli kyllä ”Taru Lahti -show”, ylisti Lehtonen pelipariaan.

Ottelu ratkesikin suomalaisten hyvään torjunta- ja puolustuspeliin. Taru Lahti otti hollantilaisia vastaan peräti seitsemän suoraa torjuntapistettä.

– Peli-ilme on koko ajanhyvä ja tiukat pallot kääntyivät tänään meille. Usko omaan tekemiseen on kova. Peli ei ole vielä ihan valmista, mutta tarpeeksi kovia ratkaisuja pystytään tekemään, päävalmentaja Kai Liukkonen summasi.

Päivän päätteeksi suomalaiskaksikko voitti vielä kokeneet saksalaiset Laura Ludwigin ja Kira Walkenhorstin niukasti 2-1 (24–22, 14–21, 16–14). Saksalaispari oli viime vuonna EM-kisoissa pronssilla. Torstaina lohkon päätöspelissä vastaan asettuu Lontoon olympiahopeamitalisti Jennifer Kessy parinaan Emily Day.

– Moskovassa hävisimme yhdysvaltalaisille, joten revanssia lähdemme huomenna hakemaan, Lehtonen totesi.

Liechtensteinin Vaduzissa järjestettävässä CEV:n Satellite -turnauksessa Kisakalliossa hopealle pelanneet Essi Hasu ja Anniina Parkkinen selvittivät tiensä pääsarjaan voittamalla karsinnoissa itävaltalaisparin Valerie Teufl Bianca Zass 21–17, 21–15. Hyvä sijoitus torstaina alkavassa pääsarjassa tietäisi paikkaa Lehtosen ja Lahden seuraksi heinä-elokuun vaihteen EM-kisoihin.

Miesten puolella Timo Haavisto ja Toni Vahela aloittavat Vaduzin turnauksen torstaina karsinnoista. Santeri Sirenillä ja Miro Määttäsellä on villi kortti suoraan pääsarjaan.