Jessica Vollar voitti naisten ja Asko Kinnunen yleisen vaistojousiluokan SM-kultaa jousiammunnan SM-kilpailuissa Espoossa.

Jousiammunnan SM-kilpailuissa ammuttiin lauantaina henkilökohtaiset pudotuskierrokset aluksi juniori- ja seniorisarjoissa ja myöhemmin iltapäivällä aikuisten sarjoissa.

Aikuisten osalta mitalit jaettiin ainoastaan vaistojousessa. Naisten vaistojousen kultaottelussa kohtasivat Järvenpään Jousiampujien kaksikko Kaisa Karhuneva ja Jessica Vollar. Vollar oli tänään niukasti vahvempi sarjavoittopistein 6-4. Pronssille ampui Diana-57:n Aila Laurila kukistamalla Päivi Harjunpään Äetsän Jousiampujista suoraan 6-0.

Yleisen vaistojousen kullan nappasi jo alkukilpailuissakin kärjessä ollut Asko Kinnunen, joka jätti Vesa Ahon kakkoseksi pistein 6-2. Pronssiottelun käänsi edukseen Pasi Ahjokivi Tapanilan Erästä voittamalla Pertti Raivion espoolaisseura Robin Hoodista pistein 7-1.

Junioreissa mestareiksi ampuivat Turun Arcuksen Susanna Helin (13-vuotiaat tähtäinjousi), Vaasan Diana-57:n Oskar Smeds (15-vuotiaat tähtäinjousi), Arcuksen Aleksandra Ruuskanen (15-vuotiaat tytöt tähtäinjousi), Arcuksen Mortti Markkanen (17-vuotiaat tähtäinjousi), Porin Jousiampujien Eero Mäenpää (20-vuotiaat tähtäinjousi), Teuvan Jousiampujien Mirjam Tuokkola (20-vuotiaat tytöt tähtäinjousi) ja Diana-57:n Matias Järnefelt (13-vuotiaat vaistojousi).

Seniorien mestaruuksiin ylsivät Riihi-Jousten Arto Laakso (50-vuotiaat tähtäinjousi), Riihi-Jousten Anne Backman (50-vuotiaiden naisten tähtäinjousi), Riihi-Jousten Hannu Nevalainen (60-vuotiaiden tähtäinjousi), Iitin Jousiampujien Arja Lehto (60-vuotiaiden naisten tähtäinjousi), Tampereen Jousiampujien Olavi Juhanka (70-vuotiaiden tähtäinjousi), Kokkolan Achilleksen Ari-Pekka Kiviniemi (50-vuotiaat taljajousi), Riihi-Jousten Erja Järvenpää (50-vuotiaiden naisten taljajousi), Kymen Jousen Jukka Peltola (60-vuotiaat taljajousi) ja Helsingin Wilhelm Tellin Olli Saastamoinen (70-vuotiaat taljajousi).

Iltapäivällä ammuttu parikilpailu on sähäkkä kilpailumuoto, jossa parilla on 80 sekuntia aikaa ampua yhteensä neljä nuolta. Leppävaaran stadionilla osumista vaikeutti kiireen lisäksi melko voimakas ja suunnaltaan vaihteleva tuuli, ja etenkin taljajousiampujilla oli vaikeuksia saada kaikki nuolet taulun.

Parikilpailu ammuttiin SM-arvolla vain juniorisarjoissa. Niissä voittajiksi selviytyivät 15-vuotiaiden tähtäinjousessa jo alkukilpailun jälkeen ykkösenä ollut pari Jasmin Koivisto – Oskar Smeds. He voittivat kultaottelussa parin Aleksandra Ruuskanen – Rasmus Salpaoja tiukan taiston jälkeen sarjavoittopistein 6-4. Pronssille ampui pari Cecilia Salpaoja – Markus Leikkola. 20-vuotiaiden tähtäinjousessa kultamitalit nappasivat Venla Kiviniemi ja Markus Nikkanen kukistamalla Johanna Rytkyn ja Viktor Häggmanin suoraan pistein 6-0. Pronssia sai pari Juuli Ketola – Samuel Ratilainen.

Epävirallisessa aikuisten parikilpailussa sai muodostaa parin yli seurarajojen. Taljajousessa viikon päästä alkaviin MM-kilpailuihin harjoitteleva pari Anne Lantee – Mikko Juutilainen vei voiton. Tähtäinjousen ykköseksi nousivat Saana-Maria Sinisalo ja Pyry Ekholm. Vaistojousessa korkeimmalle korokkeelle nousivat Sari Kaartinen ja Vesa Aho.

SM-kisat huipentuvat sunnuntaina klo 11.30 alkaviin tähtäin- ja taljajousen finaaliotteluihin Senaatintorilla Helsingissä.