Hyvä peli hallitsevaa Euroopan mestaria vastaan ei riittänyt viemään Riikka Lehtosta ja Taru Lahtea jatkopeleihin beach volleyn EM-kisoissa Itävallassa.

Niukka 20–22, 28–30 -tappio hollantilaisille Madelein MeppelinkMarleen Van Iersel jätti suomalaiskaksikon lohkossaan neljänneksi kolmen parin eräpistevertailun jälkeen.

Kokonaisuudessaan hyvän kesän pelanneet Lehtonen ja Lahti olivat syystäkin pettyneitä pelien päättymisestä.

– Saatiin oma peli kulkemaan todella hyvin. Siksi on todella iso harmi, että jäätiin lohkoon, Lahti totesi.

Suomalaispari paransi peliään kisojen edetessä, mutta kohtaloksi koitua käytännöstä vaisu esitys tiistain avauspelissä. Lehtosen tunnelmat päätöspelin jälkeen olivat varsin kaksijakoiset.

– Toisaalta on hyvä fiilis siitä, että pelataan jälleen huipputasolla, mutta pelien päättyminen on erittäin suuri pettymys.

– Tämän päivän pelillä olisi menty tässä turnauksessa todella pitkälle, Lehtonen päätti.

Toinen suomalaispari Essi Hasu Anniina Parkkinen varmisti jatkopaikkansa jo torstaina. Lohkon päätöspelissä he kokivat 18–21, 16–21 -tappion liettualaiskaksikolle Monika PovilaityteIeva Dumbauskaite.

Myös Hasun ja Parkkisen EM-kisat päättyivät kuitenkin jo tänään. Jatkopelien ensimmäisen kierroksen 1-2 (21–19, 17–21, 10–15) -tappio italialaisparille Laura GiombiniGiulia Toti tiesi heille EM-finaalien sijaa 17. Riikka Lehtosen ja Tarun Lahden loppusijoitus oli 25:s.

Päivä oli varmasti ikimuistoinen Anniina Parkkiselle. Tänään 19 vuotta täyttänyt neitokainen sai juhlia syntymäpäiviään suomalaiskatsomon laulaessa hänelle onnentoivotukset.

Päävalmentaja Kai Liukkonen näki Klagenfurtin turnauksessa myös positiivisia asioita, vaikka tulostavoite ei täyttynytkään.

– Sitä maukkaammalta se menestys Riikalla ja Tarulla sitten joskus maistuu, kun pettymyksiäkin on takana.

– Essi ja Ansu osoittivat henkistä vahvuutta voittamalla eilen Ruotsin jatkopalloilla vaiherikkaassa ottelussa. Tänään he pelasivat sitten kisojen parhaan pelinsä, Liukkonen summasi.

Molemmilla pareilla on seuraavaksi ohjelmassa viikon kuluttua Jyväskylässä pelattavat SM-finaalit.

Lähde: Suomen Lentopalloliitto