Tomi Rumpusen siirto Raisiosta Euroopan kentille varmistui tällä viikolla, mutta Loimussa ovi käy myös toiseen suuntaan, kun perjantain libero-uutisen lisäksi nyt tulee sopimusuutisia myös keskitorjujaosastolta.

Joukkueen tuorein sopimuspelaaja on joukkueen kolmas ulkomaalaisvahvistus. Meksikolainen hakkuri ja venezuelalainen libero saavat rinnalleen yhdysvaltalaisen keskitorjujan, kun Ryan Meehan allekirjoitti Loimun tarjoaman sopimuspaperin.

Meehan on 204 cm pitkä ja 26-vuotias keskitorjuja, jota Loimu tavoitteli riveihinsä jo viime kaudella. Tällöin Meehan valitsi Suomen sijasta Ranskan ja Loimu puolestaan hankki Kyle Mastersonin.

Meehan on pelannut Long Beachin yliopistossa isketyn yliopistouransa jälkeen Tshekin Extraliigassa SKV Havirovin joukkueessa ja viime kaudella Ranskan Pro B:ssä Avignon Volleyn joukkueessa.

Hän on kuulunut myös USA:n maajoukkueleirityksiin ja edustanut maataan Pan Amerikan kisoissa ensimmäisen kerran vuonna 2011. Samana vuonna hän edusti Yhdysvaltoja myös Universiadeissa Kiinan Shenzhenissä.

– Uskon, että Suomi ja Loimu on minulle oikeanlainen ympäristö ensi kaudeksi. Haaste tulee olemaan isoin ammattilaisurallani, sillä Tshekissä ja Ranskassa joukkueeni eivät olleet sellaisia, joissa olisi pystynyt pelaamaan mestaruuksista, mutta Loimussa tiedän olevan potentiaalia mennä pitkälle, vaikka sarja onkin kova ja tasainen. Olen kuullut myös että suomalaiset puhuvat hyvää englantia, mikä on kiva muutos aiempiin maihin verrattuna, naurahtaa Meehan Loimun tiedotteessa.

Eurooppalaisten sarjojen ollessa tauolla Meehan on ollut mukana Yhdysvalloissa pelattavissa PVL-turnauksissa. Muutama viikko sitten hän voitti PVL-turnauksessa epävirallisen USA:n mestaruuden Team Pineapplen joukkueessa, jonka pelillinen sielu on USA:n maajoukkueen legendaarinen passari Lloy Ball.

Detroitissa pelatun PVL-turnauksen finaalissa Meehanin ja Ballin joukkue kaatoi Loimun viime kauden keskitorjujien Kyle Mastersonin ja Joe Kleinin edustaman joukkueen.

– PVL:n mestaruus oli tähänastisen urani helmi. Pelaaminen Lloy Ballin kanssa jotain mistä jokainen keskipelaaja unelmoi. Hänen passeistaan oli suuri nautinto hyökätä, tarkkuus ja laatu ovat uskomattomalla tasolla edelleen. Finaalissa Kylea ja Joea vastaan Lloy heitti minulle kaikki mahdolliset passit ja pääsin herkuttelemaan yli 80% hyökkäystehoilla entisiä loimulaisia vastaan, kertasi Meehan hymyillen.

Loimu haki markkinoilta isokokoista ja kokonaisvaltaista keskitorjujaa Karri Sihvosen rinnalle pelaavaan kuusikkoon. Meehanin mukaan hänen suurin vahvuutensa on hyökkäyspelaaminen. Hän tekikin esimerkiksi Tshekin liigassa joukkueestaan eniten hyökkäyspisteitä, siis enemmän kuin hakkuri ja yleispelaajat.

– Hyökkäyksen lisäksi myös syöttöni tulee aiheuttamaan vaikeuksia vastustajille. Ja torjunta on osa-alue, johon Yhdysvalloissa keskitytään aina erityisen paljon, kommentoi Meehan.

Loimulla on koossa nyt seitsemän pelaajasopimusta ja neuvottelut jatkuvat edelleen sekä kotimaisten että ulkomaisten pelaajien kanssa.

Lähde: Loimun tiedote