Olli Ojanaho nappasi toisen mestaruutensa suunnistuksen nuorten MM-kilpailuissa

© Kuva: Suomen Suunnistusliitto
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Nuorten MM-kisojen pitkä matka suunnistettiin 9.7., kisojen toisiksi viimeisenä päivänä. Kuten aikaisemmatkin kisat, oli myös pitkä matka tiukkaa vääntöä haastavassa maastossa kaikille suunnistajille. Suomalaisittain jännityksellä odotettu pitkä matka päättyi erinomaisesti. Koko joukkueelta saatiin ihailla tasaisia suorituksia, ja ylitse muiden suunnistivat tuore tuplamestari Olli Ojanaho ja hopeamitalisti Anna Haataja.

Naisten sarjassa upeimman suomalaissuorituksen teki 18-vuotias Anna Haataja, jolle hopea oli todella ansaittu monen täpärän nelossijan jälkeen. Haataja jäi vain reilulla puolella minuutilla Ruotsin Sara Hagströmille, joka otti makean kullan katkeran keskimatkan jälkeen, alittaen ihanneajan liki kolmella minuutilla.

Keskimatkalta sisuuntui myös Noora Koskinen, joka teki hienon juoksun heti kisan kärkeen, pysytellen johtopaikalla hyvän tovin. Vauhti ei kuitenkaan riittänyt kärkisijoille, ja Koskinen oli lopulta yhdeksäs. Hieman Koskista reippaammin suunnisti sprinttipronssimitalisti Karoliina Ukskoski ollen seitsemäs.

– Huikea kisa, hienoa että Anna sai vihdoin mitalin. Koko joukkue on tyytyväinen. Virheetön suoritus sekään ei ollut, mutta nyt on ehdottomasti aika olla miettimättä niitä ja nauttia menestyksestä, päävalmentaja Antti Örn totesi.

Haataja itse kuvaili tuntemuksiaan mahtaviksi.

– Tämä on aivan huikeaa, niin monesti sijoitus on ollut neljäs tai viides. En tehnyt mitään erityisesti toisin nyt, menin rastiväli kerrallaan omaa työtä tehden ja se onnistui tänään hyvin, vaikka rata oli kova.

Miesten sarjassa päästiin todistamaan historiallista tapahtumaa, kun keskimatkan kultamitalisti Ojanaho otti toisen mestaruutensa mainiolla suorituksella. Jännitys suomalaismenestyksestä pysyi yllä loppuun asti, Ojanahokin menetti liki minuutin haastavalla rastivälillä.

Ojanahon loistosuorituksen lisäksi nähtiin lukuisia tasaisen hyviä suorituksia, jotka eivät kuitenkaan riittäneet kaikki kärkisijoille. Pienetkin pummit olivat kovatasoisella matkalla kohtalokkaita. Vaikka kisa ei ollut ongelmaton, Ojanaho on hyvin tyytyväinen.

– Kyllä se tuntuu hienolta tehdä historiaa. Vaikea päivä tämä kyllä oli, enkä voi olla suoritukseeni täysin tyytyväinen, mutta perustaso oli omassa tekemisessä riittävän kova ja se riitti kultaan, mestari totesi kisan jälkeen.

Kovan kisaviikon Raulandissa päättää perjantaina 10.7. kilpailtava viesti, josta odotetaan jännittävää kisaa ja suomalaismenestystä.

– Viime vuonna alisuoriuduttiin viestissä, joten nyt viestimenestys on tärkeä tavoite meille kaikille. Meillä on kaksi kovaa joukkuetta molempiin sarjoihin, mutta laji on arvaamaton. Katsotaan kuinka käy, Örn kuvaili tulevaa viestikoitosta.

Päivän mitalikuningatar ja -kuningas suhtautuvat tulevaan viestiin positiivisin mielin. Haataja totesi kaikkien joukkueiden lähtevän kisaan metallinkiilto silmissään, Ojanaho lupasi suomalaiset mitalitaisteluihin.

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!