Beach volley Euroopan mestaruuskisojen avauspäivä sujui suomalaisparien osalta varsin mollivoittoisesti. Niin Riikka LehtonenTaru Lahti kuin Essi HasuAnniina Parkkinen kokivat tappion lohkovaiheen ensimmäisissä otteluissaan.

Pääkentällä kotiyleisönsä edessä pelannut itävaltalaiskaksikko Katharina SchützenhöferLena Plesiutschnig hallitsi hyvin hermonsa ja vei EM-avauksen Lehtosta ja Lahtea vastaan nimiinsä lukemin 14–21, 20–22. Maamme ykköspari ei missään nimessä pelannut normaalitasollaan.

– Takkuisen ensimmäisen erän jälkeen saimme pelistä kyllä kiinni, mutta toisen erän lopussa pallo pyöri vähän paremmin vastustajalle. Tappio ottaa kyllä rajusti päähän, Lehtonen harmittelee Lentopalloliiton sivuilla.

Suomalaiskaksikolla jäi siis paljon parannettavaa jäljellä oleviin kahteen lohkopeliin.

– Oma syöttö oli tänään melko heikko, eikä sillä saatu vastustajan peliä oikeastaan yhtään rikki, Lahti puolestaan toteaa.

Myös tiistain toinen suomalaispeli päättyi tappioon, kun Essi Hasu ja Anniina Parkkinen hävisivät kovalle saksalaisparille Chantal LaboureurJulia Sude pistein 12–21, 15–21.

– Ei ihan päästy omaan parhaaseen esitykseen tänään. Lisäksi vastustaja pelasi erittäin hyvin, Parkkinen kertaa.

– Yllättävän vähän jännitti kentällä. Jatkossa hyökätään rohkeammin, niin eiköhän se riitä molemmissa lohkopeleissä, Hasu jatkaa Lentopalloliiton sivuilla.