Miekkailun MM-kilpailut käynnistyivät suomalaisittain loistavasti. Kaksi miestä ja kaksi naista selvisi keskiviikon 64 parhaan kalpamiekkailijan loppukilpailuun

Miesten kalpakilpailuun osallistui huikeat 210 maailman parasta miekkailijaa. Helsingin Miekkailijoiden 24-vuotias Alexander Lahtinen ja 26-vuotias Niko Vuorinen aloittivat aamun karsinnan vakuuttavasti ja voittivat kummatkin viisi kuudesta alkulohkon ottelustaan ja selvisivät hyvän indeksin turvin suoraan keskiviikon 64 parhaan miekkailijan loppukilpailuun.

Myös Miekkailuseura Habdan Kasper Roslander ja Turun Miekkailijoiden Teemu Seeve selvisivät kahdella voitolla jatkoon alkulohkosta mutta joutuivat kumpikin taipumaan pudotusotteluiden ensimmäisellä kierroksella.

Naisten kalpakilpailuun osallistui 160 maailman huippua. Miekkailuseura Habdan 20-vuotias Anna Salminen miekkaili vakuuttavasti ja voitti myös viisi kuudesta ottelustaan ja eteni suoraan keskiviikon loppukilpailuun. Helsingin Miekkailijoiden 22-vuotias Michaela Kock voitti alkulohkossa kolme ottelua kuudesta mutta taisteli tämän jälkeen upeat pudotusotteluvoitot ja eteni niin ikään loppukilpailuun. Ratkaisevassa ottelussa Kock voitti maailmanrankingin 17. Japanin Ayaka Shimookawan upeasti 15-12.

Tampereen Kalpaveljien Suvi Lehtonen oli myös mukana viimeisellä ja ratkaisevalla pudotuskierroksella, mutta kärsi tappion USA:n Katrine Holmsille luvuin 8-15.

Pari viikkoa sitten Bakun Euroopan kisoissa upean 8. sijan miekkaillut, Michaela Kockin isosisko, Catharina Kock karsiutui jo MM-kilpailun alkulohkon jälkeen.

(Lähde: Suomen miekkailu- ja 5-otteluliiton verkkosivut)