Pesäpallon pituuslyönnin MM-kisat käydään perjantaina ja lauantaina Alajärven Rokulipäivillä. Maailmanhistorian ensimmäiset pesäpallon pituuslyönnin maailmanmestarit leivotaan tulevana viikonloppuna Alajärvellä.

Sarjoja on joka lähtöön, mutta ehdottomana helmenä on lauantaina klo 13.30 käytävät finaalit. Niihin osallistuu valtakunnan ehdotonta eliittiä. Vai mitä sanotte nimilistasta: Janne Mäkelä, Juha Niemi ja Jukka-Pekka Vainionpää?

Eikä pidä unohtaa Alajärven Ankkurien Sami Mikkolanahoa, joka on paukutellut sarjaotteluiden puitteissa huikeita kaaria. Naisten sarjassa nähdään varmuudella ainakin Lännen joukkueen parhaana palkittu, Lapuan Virkiän Janette Lepistö.

Kilpailun jälkeen saa seurata miesten Superpesistä, kun Alajärven Ankkurit kohtaa Kiteen Pallon klo 15.00 alkavassa ottelussa. Ottelun tauolla nähdään mielenkiintoinen haastekisa, jossa Ankkurien pesislegendat ottavat mittaaa toisistaan parikilpailussa.

Mielenkiintoisia taisteluja tullaan varmasti näkemään, kun pareina ovat Pekka Peltomäki vastaan Kalevi Luoma, Raimo Harju vs. Tapani Tallbacka ja Ari Etula vs. Vesa Liikala. Näiden parien voittajaa pääsee myös yleisö veikkaamaan.

Lauantaina 4.7. siis nähdään kenestä tulee ensimmäinen virallinen pesiksen pituuslyönnin maailman mestari niin miehissä kuin naisissakin. Samalla saadaan viralliset ja vertailukelpoiset tulokset seuraavien vuosien kilpailuja silmällä pitäen.

Lähde: Alajärven Ankkurien tiedote