Suomi on edennyt rullakiekon kotikisoissa Tampereella finaaleihin.

Asia varmistui perjantaina iltapäivällä, kun leijonapaitoja kantava Suomen joukkue kaatoi välieräottelussa rangaistuslaukauskilpailun jälkeen Slovakian lukemin 4-3.

Runsaslukuisen kotiyleisön edessä Hakametsässä pelannut Suomi johti ottelua jo kolmella maalilla kolmannessa erässä, mutta Slovakia tuli vielä tasoihin.

Rangaistuslaukauskilpailussa ratkaisijaksi nousi Kristian Kuusela, joka upotti hienon harhautuksen päätteeksi yrityksensä Slovakian verkkoon. Perään Sasu Hovi torjui Slovakian tasoittavan yrityksen ja täten isäntämaa Suomi eteni lauantaina pelattavaan finaaliin.

– Katsoin, miten maalivahti toimi leftin jätkiemme (aiemmin laukoneet Sami Markkanen, Jimi Palanto ja Marko Virtala) kanssa. Hän toimi aina samalla tavalla, joten ajattelin viedä toiselle puolelle ja koittaa pientä luritusta, ratkaisumaalin iskenyt Kuusela kommentoi rankkariaan Leijonat.fi:ssä.

Varsinaisella peliajalla Suomen maaleista vastasivat Palanto, Virtala ja Markus Jokinen.

Finaalissa Suomelle vastaan asettuu joko Ruotsi tai Kanada, jotka ratkovat paremmuuttaan perjantain toisessa välieräottelussa.

Finaali alkaa Hakametsässä lauantaina kello 20.

Lauantaille Hakametsään on myyty jo runsaasti lippuja, kun esimerkiksi kaikki turnausliput kyseisen päivän suhteen on loppuunmyyty. Jäljellä on enää järjestäjien mukaan päivälippuja. Tampereella on ollut muutenkin hyvin mukavasti väkeä seuraamassa kisoja. 4000 katsojan lukemia on hätyytelty ja ylitetty jo useamman kerran kisojen aikana.