Sunnuntaina päättyneet eurooppalaisen metsästysammunnan EM-kilpailut päätettiin suomalaisten mestaruusjuhliin.

Suomen joukkue voitti molemmat jaossa olleet mestaruudet, sekä yhdistelmä- että luodikkoammunnan. Joukkueen juniori Jani Huhti oli kilpailujen paras luodikkoampuja vieden mestaruuden tuloksella 396 pistettä.

Kimmo Iivonen otti M55-sarjassa hopeaa vain 5 pisteen erolla kultamitalistista. Avoimessa sarjassa paras suomalainen oli viidenneksi tullut Ronnie Skata, viisi pistettä pronssimitalisijasta.

Metsästäjäliiton metsästysampumalajit on suunniteltu metsästystilanteiden harjoittelemiseen metsästysaseilla. Metsästysammunnassa on kymmenen haulikko-, luodikko- ja ilma-aselajia. Kaikissa on mahdollisuus kilpailla SM-tasolle, kansainvälisissä lajeissa myös PM- ja EM-tasolle asti.

Eurooppalainen metsästysammunta eli Combined Game Shooting on moniottelu, johon kuuluu sekä haulikko- että luodikkoammunta.

Luodikkokilpailussa ammutaan neljään eläinkuvioon: villisika pystystä, kettu makuulta, kauris kiinteään paaluun nojaten ja gemssi vuorisauvaa tukena käyttäen.

Muut kuviot ovat aina 100 metrin etäisyydellä ja paikallaan olevia, mutta villisika voidaan ampua myös 50 m liikkuvalla radalla juoksevaan kuvioon. Kuhunkin kuvioon ammutaan viisi laukausta.

Suomalaiset ovat osallistuneet menestyksekkäästi lajin EM-kilpailuihin 1970-luvulta lähtien. Suomen joukkue valitaan karsinta- ja SM-kilpailujen perusteella.