Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko kommentoi rajua ratkaisua, jonka mukaan Venäjä ei ole lähettämässä kävelijöitään Pekingin MM-kisoihin.

Taustalla on laaja dopingselvitys, jossa Venäjän antidopingtoimisto Rusada tutkii torstaina eronneen Venäjän kävelymaajoukkuevalmentaja Viktor Tsheginin toimia. Yli 25 venäläistä kävelijää, joista parikymmentä on Tsheginin valmennettavia, on rangaistu viime vuosina dopingin käytöstä.

– Jätämmekö MM-kisat väliin kävelyn osalta? Ei siinä ole mitään ihmeellistä, meillä on selvitettäviä asioita. Koska jos me lähdemme kisoihin näiden ongelmien kanssa, tullaan tätä maajoukkuetta seuraamaan erilaisin silmin, Mutko sanoo RIA Novostille.

– Sitä me emme halua, että lähdemme MM-kisoihin ja voitamme mitaleita, mutta viiden kuukauden kuluttua olemme ongelmissa.

Venäjän yleisurheiluliiton mukaan kävelijöillä on ainoastaan yhden prosentin takaportti MM-kisoihin. Se edellyttäisi Rusadan tutkimuksien pikaista valmistumista.