Beach volleyn SM-finaalit alkoivat perjantaina aurinkoisessa Jyväskylän satamassa puolivälierillä. Puolivälierissä kohtasivat rankingissa sijoilla 3–6 olevat parit. Rankingin 1. ja 2. sijoitetut aloittavat ottelunsa suoraan välieristä.

Illan ensimmäisessä ottelussa kohtasivat miehissä neljänneksi sijoitetut Jaakko Keskitalo / Teppo Pulkkinen ja viidenneksi sijoitetut Miro Määttänen / Santeri Sirén. Keskitalo/Pulkkinen vei ottelun kolmieräisessä ottelussa 2–1 (21–18, 20–22, 15–8).

– Vaikea peli ja pakkovoitto tuttua vastustaja vastaan, Pulkkinen totesi.

– Vähän tössittiin toisen erän loppu eikä oltu ihan hereillä. Kolmannen erä ratkaisivat erässä Tepon torjunnat, Keskitalo kommentoi ottelun kulkua.

Pelin jälkeen Keskitalo suuntasi ajatuksia jo lauantaina pelattavaan välierään turnauksen ennakkosuosikkeja Timo Haavistoa ja Toni Vahelaa vastaan.

– Jos tänään oli pakkovoitto, huomenna voidaan lähteä haastamaan, kun vastassa on kuusinkertainen suomenmestari. Huomenna, jos voitetaan, se on hieno juttu.

Miesten toisessa puolivälierässä kuudenneksi sijoitetut Petri Parviainen ja Marko Peltonen ottivat hieman yllättäen päänahan rankingkolmosista Pekka Piiposta ja Saku Viljamaasta.

– Peli oli meiltä kauden paras vaikka emme ole päässeet harjoittelemaan yhdessä kolmeen viikkoon. Kaikki toimi omassa pelissä ja sää oli meille hyvä. Tuuli häiritsi vastustajaa enemmän kuin meitä, Parviainen iloitsi pelin jälkeen.

Parviainen/Peltonen saa vastaansa lauantain välierässä Harri Suonikon ja Jyrki Nurmisen.

Naisissa ennakkosuosikit vahvoja

Naisten ensimmäisessä ottelussa puolustavat suomenmestarit Minna Sikiö ja Maria Tuominen pelasivat totuttuun tyyliinsä vähin virhein ja järkevästi, mikä riitti tuomaan helpohkon 2–0 (21–14, 21–14) voiton Laura Tuomolasta ja Mari Kivilahdesta. Vastassa lauantain välierissä ovat kansainvälisen läpimurron tehneet Riikka Lehtonen ja Taru Lahti.

– Ennen peliä, kun istuttiin penkillä kyllä jännitti vähän. Meillä toimi hyvin oma vastaanotto-hyökkäys ja Minnalla oli todella hienoja hyökkäyksiä toisesta kosketuksesta.

– Huomiseen lähdetään hymyssä suin, kun vastassa ovat Riikka ja Taru, jotka taitavat olla 20 parhaan joukossa maailmassa, Maria Tuominen kommentoi.

Toisessa puolivälierässä haettiin välierävastusta Suomea EM-kisoissa edustaneille Essi Hasulle ja Anniina Parkkiselle. Vastakkain olivat nuoret Ida Sinisalo / Niina Ahtiainen ja Jenni Matalamäki / Elina Heiskanen. Vahvasti läpi ottelun syöttäneet Sinisalo/Ahtiainen veivät ottelusta helpon voiton erin 2–0 (21–9, 21–16).

– Syöttömme oli hyvä ja se oli tänään suurin vahvuus meidän pelissä, mutta muu oli vähän heikompaa, Ahtiainen analysoi peliä.

– Välierässä on vastassa tuttuja kasvoja ja vanhoja treenikavereita, mutta ei olla vielä koskaan pelattu vielä heitä vastaan. Odotetaan innolla huomista, Ahtiainen pohti lauantain välierää.

Puolivälierien tulokset

Pulkkinen/Keskitalo – Määttänen/Sirén 2–1 (21–18, 20–22, 15–8)
Piippo/Viljamaa – Parviainen/Peltonen 0–2 (19–21, 15–21)
Tuominen/Sikiö – Kivilahti/Tuomola 2–0 (21–14, 21–14)
Sinisalo/Ahtiainen – Heiskanen/Matalamäki 2–0 (21–9, 21–16)