Hanna-Maria Seppälä ei yltänyt kauden parhaaseen vauhtiinsa Kazanin MM-kisojen 100 metrin vapaauinnissa. Seppälä kauhoi aikaan 55,65 ja sijoittui 30:nneksi. Viimeiseen välieräpaikkaan karsivaan uusintauintiin olisi vaadittu 54,90.

– Liian hidas aloitus, olen pettynyt myös loppuaikaan, Seppälä toteaa Uimaliiton tiedotteessa.

Kauden paras satanen kirjataan hänellä lukemin 55,42 kuukausi sitten GP-uinneista Helsingistä. Samaisissa kisoissa hän jäi vain neljä sadasosasekuntia Rion olympiauintien A-rajasta 50 metrin vapaassa. Sadan metrin vapaauinnin Rion A-raja 54,43 näyttää tällä hetkellä ylivoimaiselta Seppälän kannalta.

– Tällä kaudella kunto on tähdätty selkeästi 50 metrille, toivottavasti saan sen neljä sadasosaa vielä puristettua syksyn maailmancupin kisoissa, Seppälä suunnittelee.

Kazanin MM-kisoissa Seppälä ei saa 50 metrin vapaata startata, sillä Suomi voi asettaa vain yhden uimarin kyseiselle matkalle ja 50 metrin vapaassa Tessa Nurmisen MM-näyttö oli Seppälää parempi.