Vuoden vanhan Reggie-pojan äiti ja The Times -sanomalehden kolumnisti Jessica Ennis-Hill voitti naisten seitsenottelun maailmanmestaruuden pistein 6669. Kauden kärkituloksen 6808 haltija, Kanadan Brianne Theisen-Eaton hävisi ”Mama Hillille” 115 pistettä.

Päätöslajiin 800 metrin juoksuun Theisen-Eaton lähti uhkarohkeasti tavoittamaan Ennis-Hillin 94 pisteen etumatkaa, mutta tämä osoittautui toivottomaksi yritykseksi ja loppusuoralla maailmanmestari nousi uupuneen kanadalaisen haastajansa ohi ja saapui ensimmäisenä maaliin ajassa 2.10,13.

Pronssimitalilla palkittiin uuden Latvian ennätyksen 6516 pistettä otellut Laura Ikauniece-Adminiņa, joka 800 metrillä löi Hollannin Nadine Broersenin riittävän suurella erolla. Saksan Claudia Rath oli viides. Hän ylsi sunnuntaina lajivoittoihin pituushypyssä ja 800 metrin juoksussa tuloksin 661 ja 2.09,66.

Hyvin aloittaneet Hollannin Nadine Visser ja Ukrainan Anastasia Mohnjuk putosivat toisena päivänä 7:nneksi ja 8:nneksi. Sen sijaan Unkarin kaksikko Györgyi Zsivoczky-Farkas ja Xénia Kriszán ottelivat uudet ennätyksensä ja nousivat hyvin sujuneen keihäänheiton ansiosta useita sijoja 6:nneksi ja 9:nneksi.

Kymmenen parasta otteli yli 6300 pistettä eikä Viron Grit Šadeikon mainio pistemäärä 6215 riittänyt korkeatasoisessa kilpailussa kuin 15. sijaan.

Epäonninen Katarina Johnson-Thompson astui pituushypyssä pitkät hyppynsä yli ja menetti todennäköisesti hopeisen, kenties kultaisen mitalin. Aitajuoksussa kaatunut Yhdysvaltain Barbara Nwaba ja pituushypyssä tuloksetta jäänyt Saksan Carolin Schäfer olisivat ilman havereitaan todennäköisesti yltäneet pistesijalle.

Lähde: SUL