Kampuksen Dynamon ja futsal-maajoukkueen Jukka Kytölä vahvistaa UEFA Futsal cupiin osallistuvaa hallitsevaa Suomen mestaria Sievi Futsalia Gibraltarilla pelattavassa kilpailun esikarsintaturnauksessa 26.-29.8. Kytölälle tekee seuraa toinen KaDyn pelaaja Miika Hosio.

– SiFu:n valmentaja (Petteri Pulkkinen) otti yhteyttä ja kertoi että haluaa vahvistaa joukkuetta, jotta se menisi jatkoon niin esikarsinnasta kuin ensimmäiseltä varsinaiselta kierrokseltakin, Kytölä kertoi SuomiUrheilulle.

Kytölä ja Hosio pelaavat SiFu:ssa lainasopimuksella, joka päättyy 4. lokakuuta, eli Slovakian Bratislavassa 29.9-4.10 pelattavan ensimmäisen varsinaisen kierroksen jälkeen.

– Jatkan todennäköisesti ensi kaudella KaDy:ssä, mutta lainaa jatketaan joka tapauksessa niin pitkään kuin SiFu on europeleissä mukana, Kytölä selvitti.

Viime kaudella KaDy:n pelaajavalmentajana toimineen Kytölän mukaan uuteen joukkueeseen hyppääminen nopealla aikataululla ei tässä tapauksessa ole ongelma.

– Kohtasimme keväällä SM-finaaleissa, ja silloin heidän pelaamistaan tuli analysoitua erittäin tarkasti. Lähes puolet pelaajista on myös maajoukkueesta tuttuja.

– Meidän on tarkoitus pitää kaksi tiivistä parin päivän harjoitussessiota ennen karsintaturnausta. Lisäksi turnausta edeltävänä viikonloppuna pelataan Super cup Ilvestä vastaan, jossa olen mukana.

Kytölä, 26, on pelannut myös ulkomailla ammattilaisena. Hän edusti kaudella 2013-14 italialaista ASD Futsal Tridentinaa, joka pelasi Italian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Serie A2:ssa.

– Se oli raskas, mutta opettavainen kausi. Toiminta oli seurajohdon puolelta erittäin heikosti organisoitu, ja pelaajat sekä valmentajat vaihtuivat tiuhaan tahtiin.

– Toisaalta sain keskittyä täysillä harjoitteluun ja elää ammattilaiselämää. Kausi sai lopulta onnellisen päätöksen, kun säilytimme sarjapaikkamme putoamiskarsinnoissa, Kytölä muisteli.

Kytölän mieli palaakin takaisin ulkomaille jo alkavan kauden jälkeen, kun yliopisto-opinnot on hoidettu pois alta.

– Ensi kaudeksi on vielä järkevää jäädä Suomeen ja todennäköisesti Jyväskylään, mutta haluan palata ammattilaiseksi ulkomaille, ja mielellään jo vuoden päästä. Täytän joulukuussa vasta 27, joten pelivuosia on runsaasti jäljellä, varsinkin kun futsalia voi pelata huipputasolla vanhemmaksi kuin jalkapalloa

– Nämä UEFA-pelit ovat erinomainen näytönpaikka, kuten myös syksyn tulevat MM-esikarsinnat maajoukkueen kanssa. Lisäksi minulla on paljon kontakteja ulkomaille Italian vuoden ja maajoukkueen valmennusjohdon ansiosta. Uskon siis mahdollisuuksia aukeavan, Kytölä totesi.

Matti Heikkilä