Suomalaisnyrkkeilijät Matti Koota ja Tomi Honka kärsivät harmittavat tappiot maanantaina Bulgarian Sofiassa pidettävissä nyrkkeilyn Euroopan mestaruuskilpailuissa.

Matti Kootan ja Armenian Aram Avagyanin välinen 56-kiloisten ottelu päättyi epäonnisesti heti avauserässä suomalaistappioon. Miesten päät kolahtivat yhteen ja Kootan otsaan tuli verta vuotava haava. Näin ottelun lääkäri keskeytti tasaisissa merkeissä alkaneen ottelun.

– Ottelu oli Matille täysin voitettavissa, mutta tällaiselle epäonnelle ei voi mitään. Tämä oli sääli, etenkin kun voitolla mitali olisi ollut lähellä, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen totesi.

Perjantaina hienon voiton Armenian Henrik Sargsyanista iskenyt Tomi Honka kärsi maanantai-iltana niukan pistetappion Valko-Venäjän Siarhei Karneyeulle raskaansarjan (91 kg) ottelussa. Kaikki arvostelutuomarit saivat Karneyeun voittajaksi pistein 29-28.

Honka aloitti loistavasti ja vei avauserän nimiinsä. Tasaisen toisen erän arvostelutuomarit merkitsivät viime MM-kisoissa pronssia iskeneen Karneyeun nimiin ja viimeinen erä mentiin valko-venäläisen komennossa.

– Tomi aloitti erinomaisesti ja toisenkin erän voittaminen oli lähellä. Vastustaja käänsi ottelun lopulta kokemuksellaan edukseen. Hieno suoritus kuitenkin Tomilta MM-pronssimitalistia vastaan, päävalmentaja Pitkänen kertoi.

Näin suomalaisnyrkkeilijät ovat ulkona kilpailuista, kun Suomen kolmas edustaja Dmitri Tretyak kärsi hämmentävän hylkäystappion lauantaina Puolan Tomasz Jablonskille 75-kiloisissa.

Lähde: Nyrkeilyliiton tiedote