Pekingin MM-kisojen kiekonheiton karsinnassa vain kaksi miestä ylitti tuulettomassa Linnunpesässä 65 metrin karsintarajan. Pisimmälle 65,77 heitti 21-vuotias Jamaikan Fedrick Dacres, joka on voittanut sekä 19- että 17-vuotiaiden maailmanmestaruudet ja tämän vuoden heinäkuussa yleisen sarjan Pan Amerikan mestaruuden.

Maailmantilaston ykkösen Puolan Piotr Malachowskin kaksi ensimmäistä heittoa kantoivat alle 60 metriä, mutta kolmas liiteli jo 65,59. Kolmanneksi pisimmälle 64,78 heitti Viron 36-vuotias Gerd Kanter, joka seitsemän vuotta sitten juuri Linnunpesässä voitti olympiakultaa.

Kuusien arvokilpailuiden kultamitalimies Saksan Robert Harting ei loukkaantumisen vuoksi puolikuntoisena puolusta mestaruuttaan, mutta finaaliin selviytyi hänen 205-senttinen pikkuveljensä Christoph Harting tuloksella 64,41. Ruotsinsuomalainen Daniel Ståhl heitti karsinnan yhdeksänneksi parhaan tuloksen 62,66.

Maailmantilaston kahdeksasta parhaasta peräti viisi karsiutui. Kiekonheitossa tilastointi on kuitenkin tuuliolosuhteiden vuoksi erittäin ongelmallista, niin kuin seuraavasta vertailusta hyvin käy ilmi:

Jamaikan Morgan on maailmantilastossa toinen, Itävallan Weisshaidinger ja Mayer neljäs ja viides sekä Viron Kupper kahdeksas. Kun verrataan heidän tämän vuoden kahta parasta tulostaan, ovat ne seuraavat: Morgan 68,19 – 63,52, Weisshaidinger 67,24 – 63,13, Mayer 67,20 – 62,28, Kupper 66,67 – 63,35.

Finaalista karsiutuivat myös Lontoon olympiakisojen hopeamitalimies Iranin Ehsan Hadadi, Moskovan MM-kilpailuiden neljäs ja viides Saksan Martin Wierig ja Etelä-Afrikan Victor Hogan sekä Unkarin Zoltan Kövago, joka viime vuonna vapautui hänelle doping-testien pakoilusta tuomitusta kahden vuoden kilpailukiellosta.

Lähde: SUL:n tiedote