Miesten korkeushypyn karsinnassa yhteensä 27 kilpailijaa ylitti vähintään 226 ja 17 kilpailijaa 229. Karsintarajan 231 ylittäjiä oli yhdeksän. 231 ylittäneiden ohella finaaliin pääsi viisi kilpailijaa, jotka ylittivät 229 ilman yhtäkään pudotusta.

Karsintarajan 231 ilman pudotuksia ylittivät ainoina kilpailijoina maailmantilaston kakkonen Kiinan Zhang Guowei ja Kanadan Derek Drouin, joka hyppäsi pronssimitalin sekä Lontoon olympiakisoissa että Moskovan MM-kilpailuissa ja on tuore tämänkesäinen Pan Amerikan mestari.

Ensimmäinen finaalista karsiutunut kilpailija oli Syyrian tätä nykyä paras yleisurheilija Maj el Din Ghazal, vaikka sivusikin maansa ennätystä 229. Lontoon olympiavoittaja Venäjän Igor Uhov ja Lontoon olympiakolmonen Britannian Robbie Grabarz karsiutuivat kumpikin tuloksella 226.

Muita korkeimman luokan karsiutujia olivat vuosien 2005 ja 2011 maailmanmestarit Ukrainan Juri Krimarenko ja Yhdysvaltain Jesse Williams, vuoden 2009 MM-kolmonen Puolan Sylwester Bednarek sekä kaksien viime EM-kilpailujen hopeamitalimiehet Liettuan Raividas Stanys ja Ukrainan Andrii Protsenko.

Ainoa maa, josta finaaliin ylsi kaksi miestä on Bahama. 31-vuotias vuoden 2007 maailmanmestari Donald Thomas ja 32-vuotias vuoden 2011 MM-kolmonen Trevor Barry eivät onnistuneet ylittämään karsintarajaa 231, mutta ylittivät molemmat korkeuden 229 puhtaasti ja selviytyivät jaetulla 10. tilalla finaaliin.

Miesten korkeushypyn finaali käydään sunnuntaina klo 13.30 alkaen.