Futsalin hallitseva Suomen mestari Sievi Futsal pelaa 26.-29.8 Gibraltarilla UEFA Futsal cupin esikarsintaturnauksessa, jonka muut osanottajat ovat gibraltarilainen Lynx FC, norjalainen Grorud IL sekä skotlantilainen FC Santos Perth.

– Vastustajat eivät ole mitenkään kauhean tuttuja. Olemme kyllä yrittäneet etsiä netin kautta tietoa, mutta heidän todellisesta tasostaan on vaikea sanoa mitään, SiFu:n valmentaja Petteri Pulkkinen kertoi SuomiUrheilu-sivustolle.

Gibraltarilainen Lynx FC on Pulkkisen mukaan täysi mysteeri sen takia, että pienet joukkueet haalivat usein tilapäisiä vahvistuksia riveihinsä UEFA Futsal cupin kaltaisiin turnauksiin. Muista joukkueista Pulkkiselta sentään löytyy jotain ennakkokäsitystä ja arvelua.

– Ilveksen kanssa pelasimme pari vuotta sitten Skotlannin turnauksessa paikallista mestaria vastaan, ja heidän pelinsä oli varsin jalkapallopainotteista. En usko, että Perthin joukkue hirveästi poikkeaa tästä.

– Norjalaisjoukkue Grorudin pelaajat pelaavat myös jalkapalloa, sillä he peruivat jalkapallokiireiden takia osallistumisensa 7.-9.8 pelattavaan Nordic Futsal Championshipiin, Pulkkinen sanoi.

Valmistautuminen käynnissä

Jalkapallokiireet haittaavat merkittävästi myös SiFu:n valmistautumista, sillä suuri osa joukkueen pelaajista edustaa jalkapallon Kakkosen pohjoislohkoa tällä hetkellä johtavaa ylivieskalaista FC YPA:a.

– Olemme aloittaneet turnaukseen valmistautumisen, mutta tosiasia on että emme pysty montaa yhteistä tapahtumaa järjestämään. Yritämme ottaa hyödyn hyvästä viime kaudesta, sillä ei siitä niin kauan aikaa ole.

– YPA:n kanssa on sovittu ja aikataulut soviteltu niin, että saamme pelaajat sieltä mukaan. Meillä tulee olemaan UEFA Futsal cupissa siis iskukykyinen joukkue, Pulkkinen totesi.

Erittäin tärkeä osa SiFu:n valmistautumista on 23.8 pelattava Futsal Super cup, jossa joukkue kohtaa kotikentällään hallitsevan Futsal Cupin voittajan ja viime keväisen SM-finaalivastustajansa Ilveksen.

– Se (Super cup) on meille todella tärkeä. Ilves on harjoitellut kesällä hyvin, ja näin saamme siitä alle yhden kovan ottelun ennen varsinaisia tosikoitoksia, Pulkkinen sanoi.

Esikarsintaturnauksen voittaja jatkaa UEFA Futsal cupin ensimmäiselle varsinaiselle kierrokselle, joka pelataan Slovakian Bratislavassa 29.9.−4.10.2015. Pulkkinen jatkaa joukkueen valmentajana ainakin niin kauan, kuin se on europeleissä mukana.

– Näin on tosiaan sovittu, ja tilannetta tarkastellaan europelien jälkeen. Kaikki on vielä auki, eikä mitään ovia ole suljettu, Pulkkinen vakuutti.

Matti Heikkilä