Suomalaiset jäivät niukasti mitaleilta suunnistuksen MM-sprintissä

© Kuva: Suomen Suunnistusliitto
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Suomalaisten otteet suunnistuksen MM-sprintissä olivat liki mitalivauhtiin oikeuttavia sekä naisissa että miehissä – mutta vain liki.

Naisten MM-sprinttifinaalista tuli sekuntitaistelu, joka kääntyi suomalaisittain ikävästi. Paras suomalainen, Minna Kauppi oli kuudes. Eroa pronssimitaliin jäi vain kolme sekuntia. Kilpailun voitti ylivoimaisin ottein Tanskan Maja Alm ajalla 13.32. Hopeaa otti ukrainalainen Nadia Volinska ajalla 14.12 ja pronssia Venäjän Galina Vinogradova 14.24.

Kauppi ei ollut kovin pettynyt suoritukseensa, vaikka ero pronssimitaliin olikin niin niukka.

– Virheitä ei tullut, mutta kyllä tuosta lopustakin olisi monta sekuntia saanut pois. Silloin, kun en ole ihan parhaimmillani, olen joku neljäs, tällä kertaa kuudenneksi sijoittunut nainen totesi maalissa Suunnistusliiton tiedotteen mukaan.

– En osaa olla tyytymätön tähän, sillä jo se, että olen mukana näissä kilpailuissa on saavutus. Karsintaan verrattuna oli vähän laiskat jalat, mutta toivottavasti tämä avasi paikkoja päämatkoja varten, sairasteluista toipunut lahtelainen pohdiskeli.

MM-ensikertalainen Jenny Patana oli 24 ajalla 15.52. Ero voittajaan oli 2.20.

– Juoksu tuntui tosi hyvältä, mutta virheitä tuli paljon. Ensikertalaiselle paineet olivat kovat enkä ollut varautunut näin suuriin väkijoukkoihin, väen täyttämällä pääkadulla virheitä tehnyt Patana pohdiskeli.

Boström neljäs

Vain kolme sekuntia erotti Mårten Boströmin pronssimitalista, eikä maailmanmestaruuskaan ollut kuin seitsemän sekunnin päässä. Päällimmäinen tunne on tietenkin harmitus.

– Harmittaa, että annoin voiton avaimet toisille eilen. Jaloissa ei ollut enää mitään ja tottakai se vaikuttaa työskentelyyn, Boström manaili.

Suoritukseen mies on kuitenkin tyytyväinen ja katse kääntyykin kohti viikon loppupuolella juostavia maastomatkoja.

– Suunnistuksellisesti kisa oli hyvä, mutta onhan se mahdollista, että jonkun puskan olisi voinut kiertää toiselta puolelta. Puhdasta suoritusta lähdin hakemaan, ja hyvän finaalisuorituksen sain, vaikka mitali jäikin saamatta, Boström totesi.

Suomen toinen juoksija Severi Kymäläinen hylättiin, sillä hän jätti leimaamatta kilpailukeskuksen jälkeisellä yleisörastilla.

– Aika pieleenhän se meni, kun kisan helpoimman rastin jätin leimaamatta. Luin vain seuraavaa väliä, Kymäläinen manaili.

Miesten kisan voittoon juoksi Ruotsin Jonas Leandersson, joka kukisti vajaan kahden sekunnin erolla Sveitsin Martin Hubmannin ja neljällä sekunnilla Ruotsin Jerker Lysellin.

Maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini oli varsin tyytyväinen suomalaisten sprinttipäivään, sillä sekä Boström että Kauppi olivat pitkään kiinni mitalitaistelussa.

– Olimme oikealla sektorilla. Sekä Kaupin että Boströmin suorituksiin voi olla tyytyväinen, sillä mitalit olivat pienestä kiinni. Silti se sylettää, kun mitaleita ei tule, myönsi Taini sekuntien käännyttyä sprintissä suomalaisten tappioksi.

MM-kisat jatkuvat tiistaina keskimatkan finaalilla.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!