Perjantai oli erinomainen suomalaispäivä Turun Ruissalossa pelattavassa Gant Openissa. Kahden päivän jälkeen peräti 11 suomalaista selvitti cutin ja nähdään viikonlopun kierroksilla Challenge Tourin osakilpailussa.

Kilpailun johdossa jatkaa Gant Openin nuorin pelaaja, vasta 17-vuotias saksalaisammattilainen Dominic Foos.

Foos johtaa tuloksella kahdeksan alle. Lyönnin päässä vaanii jaetulla toisella sijalla neljä pelaajaa: Saksan Marcel Schneider, Ranskan Francois Calmens, Etelä-Afrikan Brandon Stone ja skotti Jamie McLeary.

Maanantaina 21 vuotta täyttävä Kristian Kulokorpi teki myös perjantaina hyvää tulosta. Kahden kierroksen jälkeen yhteistulos -6 (67-69) riittää jaettuun kuudenteen sijaan.

– Olen tyytyväinen tulokseen vaikka tänään ei oltu väylällä kovin montaa kertaa. Tiiltä päivä oli vaikea, mutta puttaaminen oli varmaa, tamperelainen kertoi ja kiitteli mailapoikaansa Ville Koivistoa.

– Perusvarmuus on hyvä ja tulos oli paljon myös caddien ansiota. Hän tuntee pelini niin hyvin.

Ensimmäisen vuoden ammattilainen Linus Väisänen viihtyy hienosti Ruissalossa. Avauskierroksen tulos 69 sai jatkoksi 68 lyöntiä. Yhteistuloksella viisi alle parin Väisänen on jaetulla kahdeksannella sijalla kolme lyöntiä kärkipaikasta.

Roope Kakon päivä oli haastava. Mies kuitenkin silmin nähden nauttii Aura Golfin kentästä ja viihdytti yleisöä lyömällä paljon draiverilla. Eroa kärkeen on kisan puolessavälissä vain kolme lyöntiä.

Myös Lauri Ruuska paranteli asemiaan. Avauskierroksen 70 jatkoksi siilinjärveläinen merkkasi 68 lyönnin kierroksen ja on yhteistuloksella neljä alle parin jaetulla 17. sijalla.

Jaakko Mäkitalo löi komean 66 lyönnin kierroksen ja jatkaa peliä Ruissalossa. Torstaina tulokseensa pettynyt Tapio Pulkkanen paransi tuntuvasti toisella kierroksella. Kotkalainen nousi huimasti tuloslistalla pelattuaan tuloksen neljä alle parin ja hänet nähdään myös par-tuloksella (75-67) viikonloppuna.

Muut cutin selvittäneet suomalaiset Gant Openissa ovat Niclas Hellberg (73-67), Mikael Salminen (71-69), Peter Erofejeff (70-71), Niklas Dahlgren (69-72) ja Janne Mommo (71-71)

Gant Openin kolmannen kierroksen lähdöt alkavat kello 8.00.

Lähde: Golfliiton tiedote