Riikka Lehtosen ja Taru Lahden yhdeksän ottelua kestänyt karsintavoittojen putki katkesi Yhdysvalloissa Kalifornian Long Beachilla pelatussa beach volleyn Grand Slam -osakilpailussa.

Suomalaiskaksikko hävisi avausottelunsa yhdysvaltalaisparille Nicole Branagh Jenny Ann Kropp 19–21, 17–21.

Ottelun ensimmäinen erä eteni tasaisissa merkeissä 19–19 -tilanteeseen saakka, mutta suomalaisparin kaksi kehnoa sideout-suoritusta ratkaisi avauserän vastustajille. Toisen erän alkupuolella yhdysvaltalaiset repäisivät neljän pisteen johdon, joka kantoi heidät voittoon saakka.

– Pelin taso oli kyllä hyvä, mutta sen olisi pitänyt olla erinomaista, jotta voitto olisi tänään irronnut. Nyt vähän koetellaan psyykettä, totesi päävalmentaja Kai Liukkonen Lentopalloliiton tiedotteessa.

Suomalaisparin rankingpisteiden metsästys jatkuu viikon kuluttua Puolassa, jossa pelataan FIVB:n Grand Slam -turnaus.

Lehtosen ja Lahden olympiaranking on tällä hetkellä 21:s, kun 17 parasta kelpuutetaan rankingin perusteella Rioon. Loput paikat jaetaan maanosien Continental Cupissa, jossa suomalaiset ovat myös mukana.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote